Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Eliminarea supraaccizei la carburant, proiectul inițiat de Robert Sighiartău a trecut de primul hop. ”O prima mare victorie” anunță inițiatorul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor de muncă part-time au fost eliminate astăzi  în ședința Comisia de buget a Camerei Deputaților și mai are nevoie de votul plenului pentru a fi operată.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, inițiatorul măsurii care amendează Ordonanța 114  a scris pe facebook: ”Am înregistrat o primă mare victorie în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților: Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate! Urmează bătălia și votul final în plenul Camerei. Sunt sigur că vom fi victorioși și acolo. Românii trebuie să scape de supraacciza oneroasă la carburanți și de supraimpozitarea muncii part-time. Ar fi unele dintre cele mai bune vești de sărbătorile de iarnă.” a scris Robert Sighiartău. El a explicat jurnaliștilor prezenți la Camera Deputaților, la ieșirea din comisie că la un plin de motorină, reducerea accizei ar aduce un preț cu 30 de lei mai mic la pompă.

Dacă trece de votul Camerei Deputaților măsura urmează să se aplice de la 1 ianuarie 2020.

Inițiativa a fost depusă de PNL la jumătatea acestui an și vizează diminuarea accizei la carburanţi la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017. Legea a fost adoptată tacit în urmă cu o lună și jumătate de Senat, aflându-se de atunci în forul decizonal, Camera Deputaților, fără a fi dezbătut.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu