Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Proiect de lege inițiat de deputatul Cristina Iurișniți împotriva violenței cibernetice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Violența și hărțuirea din mediul online ar putea fi pedepsite aspru dacă un proiect de modificarea a unei legi, inițiat de deputatul USR Cristina Iurișniți va fi adoptat de Parlament.

Proiectul depus la mijlocul lunii octombrie și aflat în circuitul legislativ de la Senat  introduce violența cibernetică în legea 217/2003, cea a violenței în familie.: ”violența din mediul on line este extrem de nocivă pentru tineri, adolescente și minori în special, acest tip de violență nefiind încă recunoscut în legislația din România” argumentează Cristina Iurișniți. Demersul său legislativ îndreptat împotriva violenței cibernetice este  asumat prin semnătură  de 14 parlamentari USR, dar și de deputați ai PNL, UDMR, PMP și chiar PSD. Deputatul bistrițean Ionuț Simionca este unui dintre co-semnatarii inițiativei.

Pentru că introduce sintagma ”violență cibernetica” în legea violenței domestice, alături de celelalte forme de violență, inițiativa acoperă postarea unor imagini compromițătoare sau amenințări  ale soției/soțului, fostului soț, partenerului/partenerei sau ex-partenerului sau a unei persoane, indiferent dacă aceasta și victima au locuit sub același acoperiș, dar și urmărire online, mesaje agresive în mediul on-line, hărțuire la adresa acestora dar și acces ilegal la conținutul comunicațiilor lor.
Agenția pentru Egalitate de Șanse și Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informațiilor sunt instituțiile publice cu rol de monitorizare și control, potrivit inițiativei legislative semnate de Cristina Iurișniți, care este și președintă a Comisiei pentru Egalitate de Șanse din Camera Deputaților.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu