Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Diana Morar îl acuză Radu Moldovan de fake news în povestea bugetului ”zero cu minus”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Avocata Diana Morar îl acuză pe Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița-Năsăud că a generat un fake news atunci când s- a plâns ziariștilor că nu mai are bani în buget să plătească drepturile pentru copiii cu cerințe educaționale speciale (CES) și că nu-i are pentru Guvernul liberal i-ar fi tăiat banii la rectificare.

Avocatul liberal îi transmite că în realitate Moldovan este cel care a uitat  ”să previzioneze plățile aferente copiilor cu cerințe educaționale speciale și acum se plânge că Guvernul Orban nu susține aceste plăți.”. Diana Morar susține și că potrivit unui ordin al Ministerului Educației, nr 5574 din 7 octombrie 2011 drepturile copiilor cu CES trebuie asigurate din bugetele Consiliilor Județene ”din sume defalcate din TVA prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preșcolar”.

”În realitate Radu Moldovan a continuat dezmățul pe bani publici”

Diana Morar spune că realitatea este cu totul alta și că cel care se lăuda în 2019 cu cel mai mare buget din istoria județului a ajuns la fundului sacului din pricina risipei și acum încearcă să  manipuleze opinia publică: ”În ultimii ani, Radu Moldovan a continuat dezmățul pe bani publici și putem aminti aici: excursiile sale în toată Europa, de Centenar, angajarea unor oameni de partid pe funcții de conducere, cu salarii ce depășesc 10.000 de lei, târguri de turism pentru promovarea județului, care erau de fapt excursii politice, etc. Liderul PSD ignoră prioritățile cetățenilor și se preface într-un bun samaritean. Poate de aceea a trimis 300.000 de euro în Republica Moldova pentru realizarea unui stadion în Raionul Glodeni. Bani pe care nu a uitat să-i cuprindă în buget, cum se întâmplă cu sumele pentru copiii cu nevoi speciale.” scrie pe facebook avocata liberală.

Opt sute de copii cu CES nu au primit drepturile în bani, iar sumele ar fi trebuit previzionate de la începutul anului de Consiliul Județean, dar Radu Moldovan i-ar fi direcționat și cheltit cum a avut chef, inclusiv pe târguri de promovare și porții de fasole atribuite discreționar, îl acuză consilierul local PNL:  ”adică acea alocaţie zilnică de 16, 6 lei, în funcţie de zilele de prezenţă la şcoală. În plus, aceşti elevi cu CES primesc şi alte drepturi care constau în rechizite şcolare, îmbrăcăminte, încălţăminte, cazarmament, în valoare de 300-360 lei. Aceste sume trebuiau previzionate de la începutul anului, dar Radu Moldovan a preferat să dirijeze banii Consiliului Județean după cum a avut chef, iar acum a ales să stea cu mâna-ntinsă, deși legea spune clar: aceste sume trebuie achitate din bugetul județean.Salariile majorate ale funcționarilor publici care muncesc în cadrul instituției sunt achitate la zi, indiferent de randamentul acestora. În schimb plățile pentru copiii cu nevoi speciale sunt ignorate de administrația județeană, preocupată mai degrabă de târguri de promovare a județului și de porții de fasole oferite gratuit de 1 Decembrie. Sunt convinsă că în viitorul apropiat, reprezentanții PSD vor începe un război fake-news pentru denigrarea Guvernului PNL, sperând că cetățenii vor putea fi manipulați”. Diana Morar spune și că, prin votul  votul lor de la ultimele alegeri bistrițenii ar fi arătat că nu se lasă manipulați.

Sursa colaj foto: pagina de facebook Diana Morar

Share.

About Author

Lasă un comentariu