Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR Bistrița-Năsăud: ”proiect depus de 2 ani, vot amânat”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Reprezentanții USR Bistrița-Năsăud își arată nemulțumirea față de modul în care a fost expediată,  miercuri în plenul Camerei Deputaților, dezbaterea privind proiectul legii eliminării pensiilor speciale, proiect inițiat de Uniunea Salvați România: ” Miercuri putea fi o zi mare pentru democrația și echitatea din România, dar parlamentarii au amânat votul pentru legea USR privind eliminarea pensiilor speciale” scrie într-un comunicat de presă USR Bistrița-Năsăud.

Potrivit comunicatului proiectul a fost pe  pe ordinea de zi pentru vot, dar s-a pierdut inexplicabil între două voturi: ”aleșii de la tribuna Parlamentului au trecut peste el, fără dezbatere sau măcar o explicație pentru amânare. Să fie clar: pensiile speciale trebuie abrogate, anual ne costă 9 miliarde de lei! Ele reprezintă o anomalie a sistemului pesedist și o recompensă pentru anumite categorii profesionale. O nedreptate. USR consideră că toți românii trebuie să fie tratați la fel de către stat. Contribuim la fel prin taxe, prin urmare trebuie să primim la fel. Fără diferențieri pentru anumite categorii profesionale” 

Proiectul parlamentarilor USR propune desființarea pensiilor speciale pentru 7 categorii profesionale: parlamentari, funcționarii parlamentari, judecătorii Curții Constituționale, corpul diplomatic și consular, angajații Curții de Conturi, personalul aeronautic civil navigant profesionist și personalul auxiliar al instanțelor și al parchetelor. ”În plus, vor fi plafonate pensiile magistraților și pensiile militar” precizează comunicatul de presă.

 

 

Share.

Lasă un comentariu