Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președintele Iohannis se declară susținătorul alegerilor în două tururi și a presedintilor de consilii din majoritatea consilierilor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Klaus Iohannis s-a poziționat din nou în favoarea alegerilor în două tururi de scrutin pentru primari. Întrebat joi seara într-o conferință de presă dacă mai este posibilă alegerea primarilor în două tururi de scrutin anul viitor, președintele Iohannis a spus că discuția se poartă atât la nivelul Guvernului , cât și a PNL-ului și că există două variante: ordonanță de urgență sau chiar asumarea răspunderii în Parlament.

Discuția se poartă și în guvern și în PNL. E decizia guvernului  dacă dau OUG sau  își asumă răspunderea în Parlament. Este posibilă orice variantă. Opțiunea mea e clară: două tururi la primari și alegerea președinților de Consiliului Județean din rândul consilierilor județeni” a declarat președintele Iohannis.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin este o metodă nedemocratică menită să genereze edili cu un nivel de reprezentitivitate redus, cu exceptia celor care din primul tur realizează un scor de peste 50% din alegători. Pe de altă parte, in acest an Guvernul a adoptat, o ordonanta de urgenta prin care se schimba modul de alegere a presedintilor de consilii judetene, in sensul ca, acestia vor fi din nou alesi prin vot secret de catre cetateni. Această modificare este menită să intărească pozitia de “baroni locali” a presedintilor de consilii judetene.
    De aceea, poziția Președinteui Klaus Iohannis în favoarea alegerilor în două tururi de scrutin pentru primari precum și a presedintilor de consilii din majoritatea consilierilor, demonstrează consecventa cu care sefului statului actionează pentru o Românie normală.

Lasă un comentariu