Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prefectul Stelian Dolha la învestire: ”trebuie să arătăm că statul e în slujba cetățeanului și nu invers”(VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noul prefect de Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha a depus astăzi jurământul de învestire în funcție la aceeași oră cu alți prefecți și subprefecți nou numiți în funcție de Guvernul Orban  într-o ceremonie-maraton transmisă prin videoconferință.

În sala de ședințe a Prefecturii, în fața directorilor din direcțiile deconcentrate, conducătorilor structurilor de autoritate publică, primari, consilieri județeni și locali Stelian Dolha a rostit jurământul de credință: ”Eu, Dolha Nechita Stelian, numit în funcţia publică de prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud, prin Hotărârea Guvernului nr.886  din 10 decembrie 2019, depun următorul jurământ de credinţă: Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ceea ce stăîn puterie şi priceperea mea pentru binele locuitorilor judeţului Bistriţa-Năsăud. Aşa să îmi ajute Dumnezeu”, a jurat, cu mâna pe Biblie şi Constituţie, noul prefect.

Voi fi un prefect implicat, nu unul de decor

Dolha a mulțumit Guvernului României și premierului pentru încredere și le-a transmis șefilor din structurile județene și a celor de autoritate publică faptul ca e momentul să conștientizeze că statul e în slujba cetățeanului și nu invers   „Peste zece zile sunt 30 de ani de la Revoluţie şi sunt sigur că şi eu,şi dumneavoastră,  ne dorim să trăim într-o ţară aşa cum ei şi-ar fi dorit-o şi s-au jertfit. Cred că e momentul ca în România şi în judeţul Bistriţa-Năsăud să punem cetăţeanul în primul plan. Cu alte cuvinte, relaţia dintre stat şi cetăţean trebuie să arate altfel. Statul e în slujba cetăţeanului,  şi nu invers.”

Stelian Dolha a mai spus și că vrea să fie un prefect implicat și că nu va accepta scuze de genul: ”nu se poate” : ” Am venit în această instituţie, pe această funcţie, să spun că se poate şi nu vreau să mai aud scuze că nu se poate. Voi fi un prefect implicat, şi nu unul de decor, şi asta v-o spun cu certitudine. Suntem cu toţii de acord să respectăm legile ţării, să-i respectăm pe cetăţeni, pentru că pentru asta s-a făcut în 1989 Revoluţie. Voi fi, 24 din 24 ore implicat în această instituţie. Pentru că este prima dată când mă întâlnesc şi cu instituţiile deconcentrate în această formulă şi cu cele militarizate, le cer şi lor să facă asta. Avem nevoie de un judeţ care să facă performanţă, avem nevoie de un judeţ în care să existe, dacă vreţi, certitudinea că lucrurile se întâmplă aşa cum trebuie. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru încredere, pentru că aţi fost alături de mine, astăzi, la acest moment solemn, şi să vă asigur de toată colaborarea mea. Am nevoie de dumneavoastră ca de partenerii mei,în toată această construcţie şi văspun că lucrurile ar trebui să arate altfel.” a mai spus Dolha.

Noul prefect a mulțumit și echipei care a  condus prefectura până acum : ”La sfârşit o să le mulţumesc, aşa e civilizat, fostului prefect, fostului subprefect, pentru activitatea depusă şi îi asigur şi pe ei de buna mea colaborare”.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu