Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

În Primăria Bistrița lucrează câteva zeci de pensionari. Majoritatea vor trebui să aleagă între pensie și salariu.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În Primăria Bistrița cumulează pensia cu salariul un total de 50 de bugetari, potrivit unui răspuns transmis de municipalitate la o cerere de informare în virtutea Legii 544 făcută de Bistrița Express.

Din cei 50 de pensionari, doi au funcții de conducere iar patru sunt funcționari publici de execuție. Cei mai mulți pensionari-salariați, 24, sunt angajați contractuali, adică fie sunt angajați pe perioadă determinată în locul unora aflați în diferite forme de concediu pe termen lung, fie sunt angajați în cabinetul primarului. Alți 20 care cumulează salariul de bugetar cu pensia sunt muncitori. Bistrița Express a solicitat situația numărului celor care cumulează pensia cu salariul din Primărie, inclusiv  cabinetul Primarului, Poliția Locală și Centrul Municipal pentru Cultură.

Cele mai multe dintre cele 50 de persoane vor trebuie să aleagă după publicarea unui act normativ dezbătut vinerea trecută în ședința Guvernului în termen de 2 săptămâni de la aprobare dacă optează pentru pensie sau salariu.

Șefii cu funcții: directorul Centrului Cultural și adjunctul de la Poliția Locală

Directorul Centrul Cultural Municipal George Coșbuc, Dorel Cosma (68 de ani) ar fi trebuit să se pensioneze de trei ani, însă legea i-a permis să continue, iar primarul Ovidiu Crețu, el însuși aflat la vârsta pensionării n-a avut nimic împotrivă, așa că i-a prelungit contractul de management până în 2020. Pentru ca are contract și nu e funcționar public Dorel Cosma nu se obosește să-și publice declarația de avere pe site-ul Primăriei, laolaltă cu a celorlalți angajați, dar nici pe site-ul Centrului Cultural Municipal. Salariul lui a apărut în schimb în documentele bugetului instituției la adoptarea acestuia în aprilie 2019  Potrivit Ziar de Bistrița Cosma ar încasa de la bugetul Bistriței 12 893 de lei lunar, cu tot cu taxe. Instituția pe care o conduce este plină de pensionari salariați, printre care se numeră și interpretul de folclor, Petru Petruse.

Adjunctul șeful poliției locale, Ovidiu Gabrian este și el pensionar, însă unul pensionat anticipat din MAI. Potrivit ultimei sale declarați de avere adjunctul șefului Poliției Bistrița a încasat anul trecut 91 752 de lei ( 80072 plus 11680 nora de hrană), adica 7646 de lei lunar, cu tot cu taxe, la care s-a adăugat pensia de 38400 de lei, ceea ce înseamnă alte 3200 de lei lunar.

Alți pensionari de notorietate din Primăria Bistrița au rămas în serviciul public după ce au condus direcții sau servicii ale municipalității. Fosta directoare de la Serviciul Economic, Maria Albu, pensionată în 2016, fosta directoare de la Serviciul Tehnic, Valentina Fechete, pensionată în 2018  precum și Elena Prisecaru, sefa serviciul de cadastru pensionată cu mulți ani în urmă  au rămas în instituție și cumulează salariul cu pensia .

Share.

About Author

Lasă un comentariu