Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pensiile speciale la un pas de eliminare: comisia parlamentară de muncă a păstrat doar pensiile militarilor și polițiștilor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pensiile speciale ale parlamentarilor, magistraților,  ale personalului auxiliar din justiție, ale judecătorilor Curții Constituționale,  ale funcționarilor Curții de Conturi,  precum și cele  de la Avocatul Poporului, Academiei Române, ale aviatorilor, diplomaților și ale foștilor șefi de stat ar putea fi eliminate dacă amendamentele aprobate marți în comisia de muncă a Camerei Deputaților vor trece miercuri de plen.

Nici îndemnizațiile speciale pentru aleşii locali ajunși la vârsta pensionării , care ar putea intra în vigoare din 1 ianuarie nu au rezistat tăvălugului parlamentar, care le-a eliminat printr-un amendament al deputatului independent Adrian Dohotaru.

Membrii Comisiei au votat doar pentru păstarea pensiilor speciale ale militarilor, polițiștilor și jandarmilor, ale personalului din penitenciare și ale foștilor angajați ai serviciilor secrete.

Raportul adoptat de Comisia de Muncă va intra miercuri, 19 decembrie  pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, care este forul decizional.

Potrivit G4 Media impactul bugetar al pensiilor speciale este de circa 7 miliarde de lei pe an, beneficiarii fiind în jur de 185.000 de persoane, dintre care peste 9.000 sunt civili, aproximativ 76.000 sunt militari, iar restul de circa o sută de mii poliţişti şi angajaţi din alte structuri asimilate.

Datele Comisiei Nationale de Prognoză  din luna noiembrie 2019,, citate de aceeași publicație indică printre beneficiarii civili : 606 foşti angajaţi ai Curţii de Conturi,1.797 foşti grefieri şi alţi foşti angajaţi ca personal auxiliar de specialitate al instanţelor şi parchetelor,  1.444 foşti piloţi ai Aviaţiei Civile, 792 foşti parlamentari şi funcţionari publici din parlament, 845 foşti diplomaţi, 3.861 foşti judecători şi procurori

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu