Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierul județean Florin Moldovan după ceremonia din fața Palatului Administrativ: ”în 30 de ani prea puține s-au schimbat”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liderul tineretului liberal Florin Moldovan scrie într-o postare pe facebook că 30 de ani n-au fost de ajuns să schimbe prea multe în România în condițiile în care la butoanele țării în momente importante au fost tot soiul de tovarăși, vechi și noi, indiferent de vârsta biologică.
”Nu aveam vârsta ‘corectă’ în decembrie ’89 încât să pot emite prea multe opinii despre cum s-a desfășurat în Bistrița procesul desprinderii de comunism. De altfel, singurele mele amintiri din acea perioadă sunt legate vag de câteva cozi la care stăteam cu părinții mei pentru a găsi mâncare, griul omniprezent, desenele cu Pagadi și vocea lui Nicolae Ceaușescu la ceas de seară.
Ieri, s-au împlinit 30 de ani de la căderea comunismului, cel puțin scriptic. Fiindcă faptic, la evenimentul dedicat acestui moment ‘T zero’ al istoriei recente a României, în fața Prefecturii, puteam distinge fără mari eforturi trei categorii de oameni și anume: revoluționarii, alături de cei care au suferit de pe urma regimului comunist, generația post-decembristă și TOVARĂȘII (atât cei vechi cât și cei noi). Da, tovarășii!” a scrie pe facebook consilierul județean,

Florin Moldovan se întreabă și cum se face că cei din această categorie, a ”tovarășilor” se dovedesc imposibil de schimbat și perpetuează același tip de comportamente: mimează grija pentru binele colectiv, dar confruntați cu mișcări de stradă reacționează la fel: încearcă să le reprime: ”Deși nu se mai folosește acest apelativ, nu este greu pentru o persoană (fie ea și tânără) să facă diferența între un domn și un tovarăș.
Și o spun fără să caut a jigni, dar nu pot să înțeleg cum pe aceștia nu reușește nimeni, dar absolut nimeni să îi schimbe, ei de 30 de ani fiind într-un proces continuu de reinventare și recrutare.
Cu fețele pioase aplicate într-un mod aproape convingător, se putea citi ‘durerea’ pe care aceștia o poartă în suflete și inimi – vizavi de cei care în decembrie ’89 picau secerați de gloanțe fiindcă au avut curajul de a se ridica împotriva regimului.
Ce mă face totuși să mă îndoiesc de aceste ‘tristeți provinciale’ sunt tocmai momentele petrecute între 1990-2019, când românii au mai fost loviți de ordinele tovarășilor, începând cu mineriadele din ’90, ’91, ’99 și terminând cu 10 august 2018 – momente pe care acești ‘bravi camarazi’ ai partidului, le consideră a fi corect instrumentate, cei bătuți fiind cei vinovați pentru că nu au înțeles binele suprem care este pregătit pentru ei, dar pe care aceștia nu au ‘capacitatea’ de a-l înțelege.
Închei prin a spune că după 30 de ani nu mai ajută cu nimic declarațiile progresiste și citatele din clasici, atâta timp cât ai o icoană cu Ion Iliescu undeva în casă la care te închini și mulțumești în gând partidului pentru că ești…” a mai scris Florin Moldovan.

Share.

About Author

Lasă un comentariu