Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Sîngeorzenii sinistrați au temporar apă la robinete . O treime din oraș nu a avut apă 5 zile, inclusiv în Ajun de Crăciun

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Update: Cele 300 de familii din Sîngeorz Băi care n-au avut timp de mai multe zile apă la robinet din pricina unei defecțiuni au în sfârșit apă chiar din ziua de Crăciun  după ce echipele Aquabis au reușit să remedieze parțial problema. Contactat de Bistrița Express prefectul Stelian Dolha, care le ceruse insistent directorilor Aquabis să găsească o soluție, ne-a spus că s-a ajuns la o soluție temporară, că oamenii au apă, însă pentru rezolvarae permanentă a asituației mai e nevoie de o pompă de vid.

În Ajunul Crăciunului prefectul, care s-a întors de la Sîngeorz Băi unde a stat mai multe ore a scris pe facebook că le-a cerut în calitate de președinte al Comitetului pentru situații de Urgență celor din Conducerea societății județene de apă să rezolve problema indiferent cât vor trebui sa rămîna ân teren

Stirea Inițială: O treime din locuitorii orașului Sîngeorz Bai nu au apă la robinet încă de vineri, însă Aquabis nu reușește să depisteze sursa defecțiunii și există șanse mari ca 35 % din oraș să rămână de sărbători fără apă potabilă.

Exasperat că nu se găsește soluția avariei majore primarul Traian Ogâgău a facut live pe facebook de la santierul avariei deschis de Societatea județeană de apă  și i-a cerut directorului general Ioan Șandru, venit la fața locului să explice pe înțelesul oamenilor ce se poate face. În postare  Șandru explică faptul că ar fi vorba de o punga de aer care ar întrerupe circulația apei, iar muncitorii nu reușesc încă să depisteze unde e problema.

Deocamdată se lucrează la stația principală iar daca forarile de aici nu au succes directorul Șandru spune că vor lua cămin de alimentare cu cămin pentru a depista dacă problema nu este la rețelele mari. În intervenția live de pe facebook intervin pe rând, la cererea  primarului și responsabilii locali ai Direcției de Apă, dar și locuitori înfuriați care îi întreabă pe cei de la apă de ce nu au comunicat din timp că nu vor putea rezolva până de Crăciun: ”trebuia să ne spuneți că nu aveți ce face și ne luam copiii de Crăciun și mergeam la rude”.

Prefectul cere soluții imediate

Prefectul Stelian Dolha, ajuns în zonă alături de ședul ISU BN Constantin Florea și  le-a cerut  responsabililor de la Aquabis să nu plece acasă până nu rezolva problema și să mobilizeze toți muncitorii pe care ăi are la dispoziție și utilajele,  dar și să ia în calcul orice altă variantă de avarie pentru a nu-i lasă pe locuitorii din oraș fără apă de Crăciun  În calcul se ia inclusiv o variantă de întrerupere temporară a apei la cealaltă parte din oraș pentru a obține debit pentru cei sinistrații.,însă nu e clar dacă această variantă va rezolva lucrurile.

Aquabis, societatea de apă județeană are ca acționar majoritar Consiliul JudețeanBN  care are pachetul majoritar de 87% din acțiuni. Conducerea CJ nu a ajuns astăzi până la redactarea acestui material în zonă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu