Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Criza apei de la Sîngeorz Băi ar putea fi rezolvată înainte de intrarea în 2020. Prefectul Dolha a făcut celulă de criză la fața locului, după o conferință în care a arătat cu degetul către situația Aquabis-ului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prefectul Stelian Dolha a anunțat în Ajunul Revelionului, pe facebook, că situația lipsei apei potabile din Sîngeorz-Băi are șanse să fie rezolvată înaintea intrării în Noul An.

Update: Sângeorzenii au apă la robinet din jurul orelor 22,00 în ajunul Revelionului. Situația a fost una în oglindă cu cea de la Crăciun când o altă defecțiune s-a reparat abia în dimineața zilei de Crăciun  după ce oamenii rămăseseră fără apă mai multe zile. Pe toată perioada crizei apei acționarul majoritar al companiei județene de apă, Consiliul Județean BN care are peste 80% din acțiuni, a tăcut mâlc. Nu a comentat nimic și nu s-a deranjat să meargă la fața locului sau să încerce vreo acțiune concretă nici președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan și nici fratele său Macarie Moldovan, numit anul acesta manager general adjunct la Aquabis în urmă unui concurs în care a concurat singur și care a ridicat mari semne de întrebare așa cum a scris Bistrița Express la vremea respectivă. Nepotism PSD marca BN: fratele lui Radu Moldovan uns director general adjunct la Aquabis, societatea tutelată chiar de Consiliul Județean

Stirea Inițială: Prefectul Stelian Dolha care s-a adus și în Ajunul Anului Nou, așa cum a făcut-o și în Ajunul Crăciunului la Sângeorz Băi alături de inspectorul șef ISU Constantin Florea pentru a-i mobiliza pe cei de la Societatea județeană de apă  să rezolve urgent situația care trena de multe zile, a scris că din punct de vedere tehnic cei de la Aquabis au reușit să achiziționeze o pompă de vid în locul celei care a cauzat noua problemă la alimentarea cu apă: ”Din punct de vedere tehnic cei de la Aquabis au reușit totuși să găsească și să monteze o nouă pompă de vid, urmând ca în câteva ore, după ce bazinele o să fie umplute cu apă, aceasta să ajungă în sfârșit și la cele aproximativ 300 de familii afectate de nepermis de multe zile.
E o situație aproape în oglindă cu ceea ce s-a întâmplat în Ajun de Crăciun, când tot așa alături de inspectorul șef ISU, Constantin Florea, primarul Traian Ogâgău și directorul Șandru făceam celule de criză în Sîngeorz Băi” a scris prefectul în această seară.

Ministrul de Interne a cerut raport pe situația de la Sîngeorz Băi

Prefectul  a  avertizat însă că după sărbători va face o analiză detaliată cu problemele alimentării cu apă de la Sîngeorz-Băi la Comitetul pentru situații de urgență: ” E o situație nepermisă pentru o societate de o asemenea importanță și va promit, ca vom face o analiză riguroasă a modului în care s-a ajuns aici.” a mai scris Dolha în ajunul Revelionului de la Sîngeorz-Băi. El i-a prezentat marți dimineața situația inclusiv ministrului de interne Marcel Vela în videoconferința cu prefecții, precizând că acționarul majoritar al companiei de apă este Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Vela i-a cerut în videoconferință să-i dea raportul de la Sîngeorz Băi și i-a spus că vrea să fie informat tot timpul în privința situației.

Din 5 directori mari de la Aquabis, numai Șandru a fost în teren cu cizme” Unde sunt restul ? Unde e conducerea CJ?

Prefectul a fost extrem de nemulțumit în Ajunul Revelionului de situația creată în Sîngeorz Bai si s-a întrebat într-o conferință de presă daca la mijloc nu e cumva indolență sau nepricepere. El a explicat că pe lângă cele peste 300 de familii sunt afectate inclusiv afacerile unor administratori de pensiuni și că mai mulți intreprinzatori din turism i-au spus ca au fost obligati sa restituie banii pentru petrecerea de Revelion , pentru că fără apă nu puteau primi turiștii. Dolha a explicat că într-o situație delicată se aflau și câteva zeci  și chiar sute de copii veniți într-o tabără organizată de Biserica Ortodoxă la Sîngeorz Băi.

Prefectul s-a arătat revoltat că cei din conducerea Consiliului Județean, acționarul majoritar cu peste 80% de la Aquabis, conducerea companiei de apă cu cei 5 mari directori și cei din ADI Deșeuri nu au apărut prin zonă și nu s-au arătat interesați de situație. ”Au apărut tot felul de probleme, ba că s-a ars pompa de presiune și nu găsim alta, ba altele. Mi se pare inadmisibil că nu avem pe stoc o astfel de pompă, instalația fiind veche din anii 60, mi se pare și mai indamisibil că cinci directori câți are Aquabis nu au găsit nicio soluție, că nu s-au dus acolo în tranșee decât singurul Ioan Șandru. Acolo știți ce am găsit? Unul cu lopata care era în șanț și opt care se uitau de pe margine și pe domnul Șandru în cizme de cauciuc de dimineața până seara în fiecare zi. Eu mă întreb ce se va întâmpla cu Aquabis dacă pleacă domnul Șandru. Toți ceilalți directori unde sunt? Cum își pot lua salariile în condițiile în care de două săptămâni 300 de familii nu au apă?”, s-a întrebat Dolha.

Aquabis a trecut anul acesta printr-un scandal mediatic, după ce fratele președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan, Macarie Moldovan, fost director la CFR a ajuns manager general adjunct după un concurs desfasurat intr-o secretomanie totală, ascuns în spatele prevederilor Regulamentului European de Protecție a Datelor Personale, un concurs în care  a candidat de unul singur.   De-a lungul anilor și ADI apă canal , structura care gestioneaza masterplanul judetean de apă canal a fost acuzata ca nu este nimic altceva decât o pepinieră de sinecuri pentru PSD.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Asa este , am trait momente de total disconfort 9 zile fara apa , 5 inainte de Craciun 4 inainte de Anul Nou . Adevarat este ca nimeni dintre actionarii care ne iau banii luna de luna, tot mai multi, nu au fost nici interesati, nici prezenti la fata locului, ca sa rezolve situatia .Cetatenii orasului si -au propus sa faca o asociatie si sa dea in judecata Aquabis pentru disconfortul creat . Si m-as bucura sa o faca . Sangeorzul ar trebui sa se rupa de acest Aquabis deficitar si plin de incompetenti si sa -si asigure apa de la izvoarele de munte din apropiere prin cadere .Ar fi si mai buna acea apa si ,bineinteles si mai ieftina .

Lasă un comentariu