Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Ionuț Simionca- intervenție în scandalul creșterii taxelor la salubritate: ”după noi potopul” e sloganul PSD-istilor bistrițeni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ionuț Simionca, deputat PMP de Bistrița-Năsăud îi face responsabili pe PSD-iștii din Primărie și Consiliul Local Bistrița pentru deciziile luate pe final de an în privința majorării taxelor la salubritate, dar și a modului în care au încredințat direct serviciiel de iluminiat public:  „PSD dă ultimele tunuri înainte de alegeri, umilindu-i pe bistrițeni cu măriri de taxe și cu angajamente împovărătoare din bani publici, ca și cum sloganul lor de campanie ar fi „După noi, potopul”. Conștienți că vor pierde alegerile, PSD-iștii aflați la conducere în Primărie și în Consiliul Local din Bistrița aplică politica pământului pârjolit: majorează cu 75% taxa de colectare a gunoiului și decid plata anuală a sumei 600.000 de Euro către o firmă privată pentru serviciile de iluminat public din municipiu”, a declarat parlamentarul bistrițean.

Simionca vorbește și despre eterna gaura neagra a bugetului bistrițean, pîrtia de schi a Bistriței, o altă invenție marca Partidul Social Democrat:  „PSD se laudă cu realizări mărețe în Bistrița, de genul pârtiei de schi care a înghițit peste 5,5 milioane de Euro din bani publici pentru a funcționa două zile pe an sau cu câteva străzi asfaltate prost. În spatele acestei perdele de fum, PSD-iștii au însă grijă să îngrașe firmele de casă cu bani publici obținuți din taxele și impozitele încasate de la bistrițeni”.

„Concret, dacă în 2019 un bistrițean plătea pentru ridicarea gunoiului 79 de lei, anul acesta va plăti 138 de lei. În total, firma de salubritate va încasa cu 5,5 milioane de lei mai mult decât anul trecut, din buzunarele bistrițenilor, în condițiile în care aceasta nu își asumă obligații suplimentare față de cetățeni, nu oferă servicii mai bune și nu asigură colectare selectivă a deșeurilor. Cer Primăriei să facă publică analiza de preț a firmei de salubritate care stă la baza majorării acestui tarif. În ceea ce privește concesionarea iluminatului public, Primăria a decis să angajeze bugetul local la o cheltuială copleșitoare – fără să impună fimei câștigătoare obligația de a investi în extinderea rețelelor de iluminat public”, explică liderul județean al PMP .

Ionuț Simionca are și o  întrebare retorică după atâtea realizări: „Oare cât de gros trebuie să fie obrazul politicienilor care fac favoruri unor firme din afara județului aducând poveri suplimentare pe umerii fiecărui bistrițean?”.

 

 

 

Share.

Lasă un comentariu