Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ecologiștii fac curățenie printre cetățenii de onoare ai Bistriței. Ex-ministrul Miron Mitrea e pe făraș

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ecologiștii din PER Bistrița-Năsăud au anunțat inițierea unui proiect de hotărâre care să-l scoate pe fostul ministru al transporturilor, Miron Mitrea , din rândul cetățenilor de onoare a Bistriței. Motivul, Mitrea a fost condamnat definitiv în 2015 la închisoare pentru luare de mită, ceea ce contravine regulamentului titlurilor de cetățean de onoare al Bistriței, adoptat de Consiliul Local.

Deși Mitrea a stat un an și trei luni în închisoare, nimeni nu a sesizat timp de mai bine de 4 ani  că fostul politician din PSD și-a pierdut dreptul de a mai fi cetățean de onoare și că trebuie retras titlul oferit de Bistrița.  Ecologiștii, cei care au și anunțat intenția la începutul lunii decembrie intenția de a repara greșeala administrației au reușit să obțină avizele pentru intrarea cu proiectul de retragere a titlului lui Mitrea pe ordinea de zi a ședinței din ianuarie 2020.

Proiectul de hotărâre inițiat de consilierul PER Teodor Mîrza invocă articolul 16 al Regulamentului de acordarea a titlurilor de cetățean de onoare care precizează că titlul poate fi retras ca urmare a unei condamnări penale a deținătorului.

Odinioară unul dintre cei mai puternici lideri politici după 1989 Miron Mitrea a plonjat în politică după ce a fost multă vreme lider de sindicat. Titlul de cetățean de onoare i-a fost acordat în 2002 în semn de mulțumire pentru programul de locuințe ANL demarate la Bistrița sub semnătura sa. După ispășirea pedepsei cu închisoarea Mitrea s-a retras o vreme din spațiul public, însă a revenit în 2019 în calitate de consilier al premierului de atunci, Viorica Dăncilă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu