Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Locuitorii din Târlișua măsoară apa cu picătura. După amiaza robinetele nu curg

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Târlișua, localitatea greu încercată de revărsarea puhoaielor în urmă cu 13 ani, a rămas fără apă. Seceta a secat izvoarele, susține Compania de Apă Aquabis, așa că locuitorii primesc de astăzi apă cu porția. Asta după ce s-au confruntat cu probleme de avarii dar și lipsa apei în ultimele zile.

Aquabis a anunțat că zilnic, începând de luni, 13 ianuarie, între orele 14 și 20 sistează apa potabilă pentru că nu are posibilitatea  furnizarii în regim permanent din pricina slabei colectări în rezervoare. Un comunicat de presă al Aquabis precizează că este vorba de o situație temporară, însă nu se știe cât va mai dura: ”Situația va persista până când debitele izvoarelor captate vor mai crește ” este tot ce poate anunța Aquabis, care-și cere scuze față de consumatorii din localitate.
Contactat de Bistrița Express primarul din Târlișua, Ionuț Purja spune că au mai fost sincope în aprovizionarea cu apă și săptămâna trecută, prelungite și în weekend. De vină ar fi seceta generalizată care a lovit zona: ” au secat foarte multe fântânile și izvoarele, nu ne-am mai confruntat cu așa ceva” a explicat primarul care spune și că prin comparație în 2009 studiile hidrologice făcute atunci indicau debite fără probleme. Soluție e doar o etapă următoare a masterplanului de apă și canal care să identifice alte surse de captare a apei.

În situația restricțiilor impuse la apă este doar localitatea Târlișua, restul celor 8 localități ale comunei nefiind racordate la rețeaua de apă, acestea confruntându-se însă și ele cu problemele cauzate de seceta.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu