Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PMP despre soluțiile la majorarea taxei de salubritate propuse de vicele Niculae:”cinci minciuni într-o conferință de presă”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce viceprimarul Bistriței Cristian Niculae, președinte al PSD Bistrița a anunțat că intenționează să propună revenirea la subvenționarea taxei de salubritate după adoptarea bugetului pe 2020, Partidul Mișcarea Populară susține, prin vocea Silviei Galben, secretarul general al filialei, că vicele s-a încurcat într-un noian de minciuni.                      

Silvia Galben spune că viceprimarul s-a încurcat în explicații cu privire la creșterea taxei de salubritate în condițiile în care ”conducerea PSD, cea a Primăriei Municipiului Bistrița și majoritatea PSD din Consiliul Local au decis ca taxa de salubrizare să crească în 2020 la 138 lei/an pentru o persoană, față de 79 de lei în 2019”  și că viceprimarul Cristian Niculae ar fi lansat vineri, într-o conferință de presă, cinci minciuni legate de creșterea taxei plătite de bistrițeni pentru colectarea deșeurilor.

Secretarul general al PMP spune că în primul rând asigurările viceprimarului că bistrițenii care-și plătesc până trece inițiativa sa își vor primi diferența de bani înapoi este ”100% neadevărat” pentru că o eventuală nouă hotărâre de subvenționare nu acționează retroactiv.

În al doilea rând afirmația lui Niculae că propune majorarea pentru că nu vrea „ca cetățenii să fie împovărați de creșterea acestei taxe” ar fi tot o minciună, pentru că tot bistrițenii suporta creșterea din taxe și impozite chiar și cu subvenționare. 

Secretarul general de la PMP spune și că cifra vehiculată de președintele PSD Bistrița pentru subvenționare e și aceasta inexactă, deoarece nici vorbă de 3 milioane de lei, ci potrivit calculelor PMP ar fi nevoie de 5,5 milioane de lei pentru acoperirea diferenței între noua taxă și aducerea taxei la nivelul lui 2019: ” În realitate, este nevoie de 5,5 milioane lei pentru acoperirea acestei diferențe (59 lei x 93.000 locuitori = 5,5 milioane lei)”.

Nici pasarea răspunderii pe ADI Deșeuri nu e tocmai un adevăr, consideră PMP,  în condițiile în care PSD e cel care are prin primarii și Consiliul Județean majoritatea în această structură: ”Cristian Nicolae pune vina pe ADI Deșeuri în privința majorării taxei de salubritate. Este o minciună prin omisiune deoarece liderul PSD Bistrița uită să ne spună că PSD are majoritate în această asociație formată din reprezentanții Consiliului Județean, ai municipiului, orașelor și comunelor din județ. Dacă PSD ar fi decis să nu bage mai mulți bani în buzunarul operatorului de salubritate, votul în ADI Deșeuri ar fi fost, evident, negativ”.

Și nu în ultimul rând PMP consideră că tot minciună ar fi  afirmația lui Cristian Niculae din aceeași conferință de presă că nu e avocatul firmei de salubritate   în condițiile în care susține mărirea taxei practicate de Supercom : ”în ciuda faptului că se declară nemulțumit de activitatea prezentă a acestei companii. „Sunt convins că nicio firmă din lume nu lucrează în pierdere” sau „Nu e vina Supercom că nouă ne impune legea să facem niște actualizări la un proiect” mai scrie Silvia Galben.

 

Share.

Lasă un comentariu