Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Simionca i-a cerut ministrului fondurilor europene explicații privind un proiect care a exclus anul trecut antreprenorii din județ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PMP Ionuț Simionca i-a cerut ministrului fondurilor europene, Ioan Marcel Boloș, printr-o interpelare să anunțe dacă antreprenorii mici și mijlocii din Regiunea de Nord Vest vor  avea sau nu verde la accesarea de proiecte pe Programul operațional Regional dedicat îmbunătățirii competitivității în 2020.

Simionca a făcut această solicitare după ce în 2019 antreprenorii din Nord-vest nu au avut acces la acest program, după ce a doua rundă de finanțare s-a deschis doar pentru câteva regiuni de dezvoltare: ” PSD a pus o mulțime de bariere în calea dezvoltării economice a județului Bistrița-Năsăud, inclusiv îngrădind accesul firmelor locale la fonduri europene. De exemplu, anul trecut PSD a exclus de la finanțare firmele din Transilvania pe Programul Operațional Regional, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii” spune deputatul PMP într- o postare pe facebook.

Pe această axă, întreprinderile mici și mijlocii din regiunile de dezvoltare Nord-Est și Vest puteau beneficia de sume nerambursabile cuprinse între 200 de mii și 1 milion de Euro pentru sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor, însă nu și cele din nord-vest : ”De ce firmele din regiunea de dezvoltare Nord-Vest, din care face parte și județul Bistrița-Năsăud, nu pot accesa și ele asemenea finanțări?
Într-o interpelare adresată ministrului Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, l-am întrebat pe acesta dacă actualul Guvern are de gând să corecteze nedreptatea făcută de PSD firmelor din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Maramureș, Satu Mare și Sălaj” scrie Ionuț Simionca în interpelarea transmisă ministrului Boloș. Acestuia îi cere să-i comunice, dacă această situație va fi corectată în 2020: ”Mai precis, i-am cerut să îmi comunice dacă regiunea Nord-Vest va fi inclusă totuși în următoarea sesiune de finanțare pe POR 2.2. În același timp, pentru ca firmele să își poată pregăti proiectele, i-am solicitat ministrului să îmi spună când va fi încheiat, aprobat și publicat ghidul care prevede criteriile și condițiile obligatorii pentru aplicanți”.

Regiunea Nord Vest nu a mai avut acces la cea de-a doua sesiune de finanțare pe proiectul de îmbunătățire a competitivității IMM-urilor, după ce la prima sesiune s-au epuizat întreaga sumă pusă la dispoziție iar reditribuirea banilor pentru a doua sesiune s-a făcut doar acolo unde sumele nu s-au epuizat .

Share.

About Author

Lasă un comentariu