Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doar jumătate dintre pensionarii din Bistrița-Năsăud așteaptă pensia cu poștașul. Tot mai mulți preferă pensia pe card

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În jur de 50% dintre pensionarii din Bistrița-Năsăud încasează pensia cu ajutorul unui card bancar, iar numărul celor care optează pentru plata prin bancă e în continuă creștere în ultimii ani.

Casa de Pensii Bistrița-Năsăud urmărește inclusiv acest indicator al plății cu cardul versus plata prin poștă și a constatat o creștere semnificativă în ultimii ani în județ, cu o dinamică  peste media națională. Potrivit unor surse de la nivelul Casei de Pensii BN ar fi vorba de jumătate din cei peste 70500 de pensionari aflați în evidențe, aceasta în condițiile în care la nivel național prin intermediul poștei sunt plătite 60 % din pensii și 40 % prin intermediul cardului bancar.: ” Urmărim acest indicator și am fost surprinși și noi de creștere  mai ales că am depășit multe județe cu un grad mai mare de urbanizare decât Bistrița-Năsăud, care e un județ predominant rural și categoric suntem peste media pe țară la plata prin card bancar” au precizat pentru Bistrița Express surse din Casa de pensii. Cele mai multe pensii sunt transmise prin cardurile BCR care ar avea cele mai multe bancomate în județ în zona rurală, urmate de cele ale Băncii Transilvania.

Evoluția apetitului pentru pensii pe card în detrimentul pensiei cu poștasul este indicat de o statistica a Casei Naționale de pensii care arată că la nivel național în 8 ani 25 % din pensionari au trecut la această formulă. Astfel în 2010 doar 15 % încasau pensia cu cardul, iar în 2018 proporția celor care folosesc cardul pentru pensii a ajuns la 40%.

Share.

About Author

Lasă un comentariu