Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

De ieri comuna Șanț are oficial alt primar: prefectul Stelian Dolha a semnat ordinul de înlocuire din funcție

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prefectul Stelian Dolha a anunțat astăzi într-o conferință de presă că a semnat ordinul de demitere a primarului comunei Șanț, Ioan Szabo., după o decizie ANI rămasă definitivă în instanță.

Prefectul care i-a suspendat prerogativele de semnătură a primarului Szabo încă din 14 decembrie anul trecut, data rămânerii definitive a constatării incompatibilității la Înalta Curte de Casație Justiție a emis ordinul de demitere după o altă rundă de consultări cu Agenția Națională de Integritate: ”Ordinul s-a dat pe data 20 ianuarie 2020. Din 20 ianuarie, domnul Ioan Szabo nu mai este primar al comunei Şanţ. Prerogativele nu le mai deţine de la sfârşitul anului trecut. În locul său, primar interimar este primarul Anton Moisil, care va asigura prerogativele funcţiei până la alegerile locale din acest an. Nu o să avem alegeri anticipate, avem doar 6 luni de zile până la alegerile locale, lucrurile merg în continuare aşa”, a declarat prefectul Dolha.

Secretarul comunei Șanț: primar interimar e domnul Anton Moisil

Contactat de Bistrița Express secretarul comunei Șanț, Emil Grapini a confirmat că ordinul prefectului a fost dus la îndeplinire și primar interimar e acum vicele Anton Moisil : ” a ajuns ordinul prefectului. Primar interimar e domnul Anton Moisil. de fapt domnul Szabo nu mai are drept de semnătură încă de anul trecut” a explicat secretarul comunei. El a spus că fostul primar a mai trecut prin primărie până la emiterea ordinului din 20 ianuarie. Viceprimarul devenit primar interimar provine din aceeași formațiune politică cu primarul demis: PSD

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu