Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prefectul Stelian Dolha schimbă abordarea în campania antidrog : ”avem o mare problemă, pe care până acum am ascuns-o”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a anunţat  într-o conferinţă de presă lansarea unei campanii antidrog  care are ca țintă dar și promotori elevii şi studenţii.

Dolha crede că după eșecul unor campanii formale în care autoritățile au plimbat hârtii și au bifat acțiuni în care nu credea nimeni, realitatea consumului de droguri, alarmantă ca incidență în județ, obligă la reacții pe măsură : ”problema consumului de droguri la nivelul judeţului este una mare, pe care noi, până acum, am ascuns-o” a explicat prefectul. Semnalul de alarmă care l-a determinat să reacționeze și să demareze campania a fost cazul unui elev al celui mai prestigios colegiu din judeţ, fost olimpic la matematică, care la sfârșitul anului trecut  a dat buzna într-un magazin din Bistriţa, în plină zi şi a ameninţat o vânzătoare cu cuţitul, sub presupusa influență a drogurilor.  ”Am demarat această campanie nu doar în calitate de prefect al judeţului, în primul rând ca şi tată, ca părinte. Nu cred mai avem dreptul să fim indiferenţi” a susținut prefectul care a mărturisit și că a încercat să obțină inițial soluții de la Centrul Județean de Consiliere și Prevenire Antidrog și apoi de la o comisie județeană deja existentă, formată din 30 de persoane, care a elaborat  chiar și o strategie antidrog în perioada 2017-2020.

Stelian Dolha a mai spus și că singurii care i-au prezentat  o situaţie apropiată de realitate în ceea ce priveşte consumul de droguri în rândul tinerilor au fost poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate. “Singurii care mi s-au părut că au fost eficienţi şi care şi-au dat seama cât de gravă este această problemă în judeţul Bistriţa-Năsăud, în Bistriţa, adică, cu alte cuvinte, au văzut cel mai de aproape faţa hidoasă a acestei probleme au fost cei de la Serviciul de Criminalitate Organizată, care ei, într-adevăr, au recunoscut că se consumă droguri la petrecerile tinerilor, la party-urile lor, se consumă droguri în liceele noastre şi este o problema mare pe care noi, până acum, am ascuns-o. … Cred că este momentul zero în care putem face ceva, cu paşi mărunţi”, a declarat Dolha.

Tinerii și nu adulții știu ce mesaje ajung mai bine la cei de vârsta lor

Prefectul a anunțat că intenționează să desfiinţeze comisia care a elaborat strategia antidrog şi să înfiinţeze  grup de lucru, din care să facă parte pe lângă reprezentanți ai câtorva instituții și psihologi de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, directori ai liceelor şi reprezentanţi ai elevilor şi studenţilor. Iar prima acțiune pe care o va face grupul este demararea unui concurs de proiecte pentru realizarea de pliante şi afişe a  noii campanie antidrog, concepută  de data aceasta de către tineri .

Concursul, pentru care Instituția Prefectului a cerut și a obținut sprijinul unor mari companii din Bistrița va avea premii în bani (premiul I – 3.000 lei, premiul al II-lea – 2.500 lei, premiul al III-lea – 2.000 lei) obținute în urma jurizării. Broșurile și pliantele  create de tineri vor fi distribuite, apoi, atât în instituţiile publice şi şcoli, cât şi în mijloacele de transport public, inclusiv în taxiuri, mijloace de transport preferate de tineri, a promis prefectul Stelian Dolha.

Regulamentul concursului care se va desfășura pe parcursul a două luni va fi afișat pe site-ul si pagina de facebook a instituției prefectului.

Share.

About Author

Lasă un comentariu