Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Inspectoratul Școlar BN verificat de corpul de Control al Ministrului Educației. Inspectorii MEN au fost și la o școală din județ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrul Educației, Monica Anisie și-a trimis corpul de control în Bistrița-Năsăud la sfârșitul săptămânii, potrivit unor surse Bistrița Express.

Inspectorii corpului de control au ajuns joi la Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, după care au plecat la Rodna la Liceul Tehnologic ”Florian Porcius”. Se pare că inspectorii au fost trimiși în urma mai multor reclamații care vizau neaprobarea înființării unei clase de filologie cerută de conducerea școlii în cauză și de Primăria din localitate. De altfel planul de școlarizare pentru viitorul an școlar 2020-2021 aprobat de Inspectoratul Școlar prevede pentru școala în cauză doar o clasă nouă de profesională. Iar în ceea ce privește planul de învățământ a ISJ școala din Rodna nici nu se mai numește Liceu Tehnologic Florian Porcius Rodna,  ci Școala Profesională Rodna.

MEN a răspuns inițial că încadrarea nouă a școlii e corectă

Cazul Școlii  din Rodna a făcut obiectul unei interpelări adresate în decembrie de deputatul Cristina Iurișniți ministrului educației, Monica Anisie, în care aceasta solicita păstrarea titulaturii de liceu pentru unitatea de învățământ  din Rodna, în condițiile în care școala ar derula un proiect de finanțare pe care să-l riscă să-l piardă dacă nu derulează învățământ liceal. Deputatul bistrițean a primit și un răspuns semnat de ministrul Monica Anisie în care i se precizează că denumirea scolii trebuie să reflecte cel mai înalt nivel de școlarizare pe care îl acordă și că în cazul școlii de la Rodna aceasta nu a școlarizat pe nivel liceal nici în 2018-2019, nici în anul școlar în curs, deci denumirea corectă este, potrivit normativelor în vigoare, de Școală Tehnologică, cu codul financiar aferent.

Potrivit răspunsului, care poate fi consultat pe site-ul Camerei Deputaților:  Raspuns Ministerul Educației  unitatea școlară poate cere schimbarea denumirii (din școală postliceală înapoi în liceu) abia ce va școlariza în conformitate cu regulamentul OMEN 3782/2019.

Nu e clar ce anume a determinat Ministerul Educației să trimită totuși corpul de control în Bistrița-Năsăud după un asemenea răspuns, însă se pare că rezultatele obținute de școală gimnazială a unității școlare din Rodna  la ultima evaluare, națională, locul 6 la nivelul școlilor rurale din județ, cu aproape 72 % medii peste 5 , să fi fost un argument.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Acolo e multa minciuna și multa manipulare .directoarea învârte lucrurile cum vrea ea .poate ca și programul de accesare a fondurilor UE e cu bai nu știm dar știm ca se titularizeze lum si ea după bunul plac al directoarei care manevrează totul în tandem cu isj și nu se știe cât e de corecta poate ca nu strica o verificare

Lasă un comentariu