Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Om de afaceri liberal: după ce PSD a făcut praf economia, acum își trimite ”experții” gen Suciu cu declarații puerile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Consiliului Oamenilor de afaceri liberali Bistrița-Năsăud, Florin Urâte a reacționat, într-un comunicat postat pe pagina de facebook a PNL BN la declarațiile inflamante aruncate în spațiul public de lideri ai PSD care lansează scenarii economice departe de realitate.

Urâte spune că analiștii economici de ocazie ai PSD, toți fără  pregătire cel puțin minimală în domeniul economic nu suflă o vorbă despre dezastrul în care a adus partidul lor economia țării. Trimiterile omului de afaceri liberal îl vizează direct și pe Daniel Suciu, ex ministrul dezvoltării, despre care spune că a fost purtătorul de cuvânt al planurilor lui Dragnea : ”Am observat că în ultima vreme, PSD a trimis ca analiști economici, să ne explice prin media pe dl. Corlatean și dl. Cazanciuc în plan național și mai apare și “experimentatul” Daniel Suciu în plan local. Cred că ei ar fi trebuit să apere mai întâi statul de drept de Liviu Dragnea, Șerbănescu, Iordache, Codrin Ștefănescu, etc. Dacă de primii doi știu că sunt de profesii juridice și nu au nici o legătură cu expertiza în domeniul economic și mai ales macroeconomic, Daniel Suciu nici nu știu ce pregătire are în afară de fost purtător de cuvânt pentru planurile lui Dragnea .
Acești “experţi economici” ne explică nouă acum de imposibilitatea guvernului Orban de a asigura resursele bugetare .

S-au jucat cu economia românească și acum se întrec în declarații puerile

Florin Urâte spune și că e cinic ca PSD după ce făcut prin așa zișii experți praf  economia, să arate cu degetul în altă parte: ” Am observat că cei din PSD astăzi se miră de nivele de pensii speciale de peste 20.000 – 30.000 ron/lună. Ca să nu mai vorbim de cele de peste 50.000 ron/lună. Si ei stiu foarte bine în schimb ca, asa zisii experți ai lor, din ultimele guverne PSD si schimbati pe banda rulantă au facut praf economia românească mărind impozite și taxe, accize pe carburanți, schimbari trimestriale ale codurilor fiscale în fiecare an ( de cele penale nu mai vorbim. Toate acestea au pus presiune mare pe mediul de afaceri si pe antreprenori, mai ales cel românesc. Vâlcov, Teodorovici și alții s-au jucat cu economia românească.

Cât au fost la guvernare, au avut ca şi priorități doar codurile penale, să scape infractorii de casă ai PSD în frunte cu Liviu Dragnea și toate politicile lor fiscale și publice au fost să rămână la guvernare prin măsuri populiste cu bani cheltuiți doar prin PNDL ca să aibă sub control primarii, ignorând fondurile europene și o dezvoltare echilibrată a zonelor țării și pe baza de priorități.
Creșterea salariilor bugetare prin necorelare cu sistemul privat și mai ales prin indicatori de productivitate prin comparație cu alte state dezvoltate atât ca nr. de persoane/instituții, cât și ca indicatori de performanță a fost o altă măsură populistă.
Guvernul PNL trebuie să rezolve acum toate aceste probleme, să le găsească rezolvare legală și să identifice cele mai bune măsuri de creștere economică care să poată susține creșterea alocațiilor și pensiilor, etc ” spune Urâte, care explică și că după un asemenea dezastru numai împrumuturile mai pot regla situația pe care continuă să o adâncească PSD în Parlament odată cu alte măsuri populiste luate fără acoperire bugetară.
”Desigur că în prima fază, doar prin împrumut se poate realiza tot ce au votat parlamentul majoritar PSD fără să asigure și sursele de finanțare. Deși au promis un deficit de sub 3 % în 2019, ultimele date indică un deficit de peste 4 % .
Sperăm că alegerile din 2020 să dea posibilitatea unui guvern responsabil de dreapta cu PNL la baza, care să înceapă adevăratele reforme pentru dezvoltarea României.
Prin măsuri economice bine configurate şi aplicabile pentru dezvoltarea mediului de afaceri, România poate să recupereze decalajele încă mari față de alte state membre UE .
Absorbția de fonduri europene trebuie să devină o prioritate. Am incredere că, guvernul PNL este responsabil de ceea ce face și va lua măsurile care se impun.” a mai spus Urâte.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu