Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputații au votat în bloc pentru eliminarea pensiilor speciale, cu doar 21 de abțineri. Pe cine vizează inițiativa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi după un adevărat circ în sala de plen proiectul privind eliminarea pensiilor speciale. 

În pofida acuzelor reciproce de populism a deputaților din PSD; PNL, respectiv USR, dar si ALDE 247 au spus”DA”, n-a existat niciun vot contra și  21 de abţineri.

Potrivit proiectului inițiat de PNL sunt eliminate pensiile speciale, mai puțin cele ale militarilor şi poliţiştilor. Deși în comisia de muncă a Camerei Deputaților, comisie principală în acest caz a trecut un amendament inițiat de deputatul PSD  Adrian Solomon, care aproba abrogarea rentelor viagere ale sportivilor și artiștilor, acesta nu a fost aprobat de plen. Chiar premierul Ludovic Orban care credea ca amendamentul a fost aprobat a cerut explicații în ședința de Guvern din această seară. Potrivit Agerpress au fost eliminate la vot și alte  amendamente care abrogau indemnizaţia pentru activitatea de liber profesionist a artiştilor interpreţi sau executanţi din România, indemnizaţia pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică şi indemnizaţia de merit.

Deși USR a cerut în plen plafonarea pensiilor magistraţilor, explicând că ar putea să nu treacă de CCR eliminarea acestor pensii, plenul nu a ținut cont de sugestie
Camera Deputaţilor este decizională în acest proiect care se va duce la promulgare la președintele României.

Share.

About Author

Lasă un comentariu