Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Gripa a lovit în Bistrița-Năsăud: un bărbat de 67 de ani, diagnosticat cu gripă a murit în Spitalul Județean

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bărbat de 67 de ani din Livezile este cea de-a 8 victimă a gripei din România din acest an. Bărbatul a ajuns la UPU Bistrița în 17 ianuarie,  după ce a încercat să-și trateze simptomele acasă mai bine de o săptămână.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică dr. Anca Andrițoiu pacientul avea simptome severe în momentul în care a fost internat, imediat după prezentarea în UPU: avea instalată insuficiența respiratorie și simptome acutizate ale problemelor cardiace de care suferea, simptome confirmate și de Spitalul județean: ”Bărbatul s-a prezentat în data de 17 ianuarie la UPU cu insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie cronică obstructivă acutizată, frisoane, tuse seacă și alte comorbidități”  .

Internat inițial la Secția Pneumologie a fost transferat la Terapie Intensivă ”unde i-a fost administrat tratament antiviral și terapie de monitorizare și susținere a funcțiilor vitale.” precizează un comunicat de presă al Spitalului Județean. Starea de sănătate a pacientului s-a degradat continuu și după ce mai multe organe au intrat în insuficiență, a murit sâmbătă, 25 ianuarie.

Autoritățile de sănătate publică au amânat anunțarea   decesului câteva zile, până au obținut confirmarea de la Institutul Cantacuzino ca a fost vorba de virus gripal, în acest caz  virus gripal tip A).

Cazul de la Livezile e al 5-lea caz mortal de gripă din România din acest an. În mod ciudat județul are doar două cazuri confirmate de gripă din acest, celălalt însă având o evoluție moderată

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu