Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR cere alegeri în două tururi și la primari și la președintii de CJ. Ce varianta susține Guvernul pentru președinți

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

USR solicită Guvernului Orban prin amendamente depuse în Parlamentul României, să aducă mai multe modificări proiectului pentru care își angajează, miercuri, răspunderea în Parlament, spune într-o postare pe facebook deputata USR Cristina Iurișniți.

Și nu sunt singurele pretenții ale USR-ului la asumarea răspunderii Guvernului pentru promovarea alegerilor de primari în două tururi. Parlamentarii USR vor și eliminarea condiției de a avea o viză de flotant mai veche de 90 de zile pentru a facilita votul în localitatea de reședință, așa cum prevede proiectul în cauză. ” Un număr mare de români – studenți, tineri în general, vor putea astfel vota la locale prin eliminarea acestei condiții din proiect.

Și nu e tot: ”Reducerea la jumătate a numărului minim de semnături necesar pentru depunerea unei candidaturi pentru funcția de primar, președinte de CJ și consilier local ori județean!” mai solicită cei de la USR: ”Românii sunt în continuare descurajați să se implice în politică și să reîmprospăteze clasa politică” este părerea Cristinei Iurișniți.

Despre alegerea președinților de consilii județene în două tururi, Cristina Iurișniți crede că numai așa județele pot scăpa din mâinile baronilor locali: ”Președinții de consilii județene să fie și ei aleși în două tururi, nu cum a impus PSD, într-un singur tur, județele rămân în continuare la mâna baronilor locali, iar majoritatea cetățenilor nu sunt reprezentați. România merită mai multă democratizare și implicare reală pentru drepturile fundamentale ale cetățenilor!” mai spune deputata USR de Bistrița-Năsăud.

Pe de altă parte Guvernul susține varianta revenirii la alegerea presedintilor din rândul consilierilor județene, un astfel de proiect de act normativ fiind publicat încă de luni pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu