Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ioan Turc, reacție după acuzatiile sefului PSD BN pe tema bugetului DGASPC: ”instigă oamenii să iasă în stradă. Nu vor fi probleme cu banii”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PNL Ioan Turc a reacționat astăzi într-o conferință de presă la declarațiile făcute la începutul săptămânii trecute de Radu Moldovan, șeful PSD și al Consiliului Județean, după ce acesta a declarat că Guvernul liberal ar fi lăsat Direcția de Protecție a Copilului BN fără bani de salarii după ce ar fi alocat prin buget  doar resurse pentru primele 3 luni.

Turc spune că Moldovan face doar circ electoral și mimează îngrijorarea și că anul trecut atunci când Guvernul PSD al Vioricăi Dăncilă a obligat primăriile să suporte în premieră 90% din bugetul pentru persoanele cu handicap, nu a avut nici o problemă. Turc a menționat și că în schimb Guvernul Orban a preluat jumătate din povara primăriilor pe asistența socială în bugetul pe 2020, în pofida moștenirii lăsate de PSD: Observ că Radu Moldovan a intrat foarte tare în campanie electorală, mimează o profundă îngrijorare în legătură cu bugetul destinat cheltuielor sociale. Nu a fost deloc îngrijorat în 2019 când Guvernul PSD a transferat în sarcina primăriilor 90% din cheltuielile cu plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap şi indemnizaţia lunară a persoanelor cu handicap. Înainte raportul era exact invers, adică primăriile alocau 10% din aceste cheltuieli, iar 90% venea de la Guvern. Guvernul PSD s-a spălat pe mâini de această problemă socială. Pe execuţia bugetului 2020, Guvernul PNL alocă 50% din cuantumul acestor cheltuieli” a declarat  președintele PNL BN.

Acesta crede că toate declarațiile inflamate ale președintelui PSD nu reușesc să mascheze adevărata spaimă a șefului Consiliului Județean: aceea că va pierde funcția de președinte: ” Domnul Moldovan instigă prin intermediul şefimii pesediste pe cei care lucrează în acest sistem din instituţiile cu caracter social să iasă în stradă, să facă grevă. Domnul Radu Moldovan este îngrijorat, într-adevăr, dar este îngrijorat de faptul că-şi va pierde fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean, la vară”, a spus Turc.

Liderul PNL B-N este convins că nu vor exista probleme cu finanțarea DGASPC și a anunțat că va avea o întâlnire cu ministrul muncii pentru această chestiune. Secretarul general al PNL Ovidiu Florean, prezent în aceeași conferință de presă a ținut să precizeze și că anul trecut bugetul județului , deci și cel DGAPSC a fost adoptat abia în 12 aprilie, însă ca asta nu a afectat salariile.

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu