Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Simionca s-a dus la notar ca să scape de pensia specială. Câti alesi au mai făcut acest gest în țară

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce a ajuns la concluzia că demersurile politice de înlăturare a pensiilor speciale, cu tot votul recent din Camera Deputaților s-ar putea să nu ducă nicăieri, deputatul PMP Ionuț Simionca s-a dus la notar ca să înregistreze o declarație  prin care renunță la pensia sa specială de parlamentar.

Simionca și-a anunțat gestul pe pagina de facebook, unde a postat și declarația dată în fața unui notar din Bistrița (foto) : ”Printr-o declarație semnată în fața notarului, mi-am asumat, pe proprie răspundere, obligația de a renunța la pensia de parlamentar” scrie deputatul PMP. El amintește și de toate demersurile făcute în ultimii ani în spațiul public pentru o legiferare a abrogarii pensiilor speciale și spune că vrea să facă din gestul său o dovadă de onestitate:Această acțiune este ultima dintr-un lung șir de demersuri pe care le-am întreprins în ultimii ani pentru desființarea pensiilor speciale. Am inițiat o lege pe această temă, am strâns peste 40.000 de mii de semnături de la locuitorii județului pentru susținerea proiectului, am condiționat votul meu la învestitura Guvernului Orban de promovarea acestei inițiative și am votat legea în Parlament.
Indiferent de jocurile politice care se vor mai consuma pe această temă, nimeni nu va mai putea pune la îndoială, de azi înainte, onestitatea mea în ceea ce privește susținerea eliminării pensiilor speciale” a mai scris Ionuț Simionca.

Simionca nu e singurul care a facut gestul, dar e printre primii

Nu e singurul care a făcut-o. Primarul din Ulmeni, tot PMP a renunțat în iulie 2019 la notar la potențiala pensie specială pe care i-ar fi conferit-o prin efectele sale  noului cod administrativ. În 31 ianuarie, deodată cu Simionca a mai renunțat la pensia specială un senator de la ProRomânia, Nicolae Marin carea  calificat ce s-a intamplat in Parlament referitor la pensiile speciale drept ”o cacialma”. Doi primari din Dâmbovița și primarul din Reșita, Ioan Popa, un om de afaceri de succes înainte de a deveni edil, se mai numără printre cei care au renunțat la notar la pensiile speciale.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu