Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tibi Ușeriu e tot în plutonul fruntaș la Yukon Arctic. Ce i-a transmis telefonic fratelui său la a 2-a convorbire (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tibi Ușeriu continuă cursa de la Yukon Arctic, un ultramaraton de 490 de kilometri la peste minus 20 de grade și se menține în plutonul primilor trei concurenți.

La cea de-a doua convorbire telefonică purtată cu fratele său după ora 1 noaptea, Tibi spune că e la circa trei ore distanță de primul maratonist, un elvetian, și că speră să recupereze decalajul în punctele de control. Are și ceva probleme cu stomacul, s-a plâns că nu mai poate mânca, însă e optimist că va depăși problemele:(VIDEO facebook Tășuleasa Social)

Triplul campion de la 6633 Arctic Ultra  a reușit să depășească un obstacol psihologic: zona în care a fost oprit anul trecut la prima participare, după ce medicii i-au interzis rămânerea în competiție după ce i-au degerat degetele de la un picior. Iar regulile sunt draconice în această competiție după ce în 2018 unui concurent i-au fost amputate degetele după o degerătură severă din timpul Ultramaratonului, se precizează pe pagina de facebok Tășuleasa Social, cea care ține ca de obicei  și jurnalul evoluției lui Tibi Ușeriu în competiție. Sîmbătă seara, după 48 de ore de ultramaratonul în competiția de anduranță de 300 de mie rămăseseră în competiție 15 concurenti din 24 .

Temperaturile scad treptat pe masura ce merg spre nord. Ziua sunt cam -20 grade iar noaptea scade sub -30, iar organizatorii spun ca temperaturile vor scadea si mai mult. Dupa incidentul din 2018 cand unui sportiv italian i-au degerat membrele (in final i-au fost amputate), regulile sunt extrem de dure in aceasta cursa : la cel mai mic semn de degeratura esti scos din cursa. Concurentii stiu asta, sunt foarte atenti, dar totusi se mai intampla. Au fost deja 3 cazuri, desi deocamdata temperaturile nu sunt foarte scazute. In primele 24 ore Tibi a parcurs 100km, depasind cu mare bucurie locul in care anul trecut a fost oprit. Merge calculat, nu forteaza deloc. Dupa 40 ore a ajuns la Braeburn (km150), iar dupa un somn bun a plecat mai departe.”  au scris cei de la Tășuleasa Social.

Aceaesi sursă precizează că Tibi era în continuare In fruntea clasamentului alături de doi elvețieni și că locul în acest clasament se schimbă în funcție de orele de somn pe care apucă să le doarmă fiecare dintre cei trei. DespreTibi Ușeriu cei de la Tășuleasa scriu că e antrenat să doarmă în orice condiții așa că nu mai așteaptă sosirea în punctele de control, așa că asta i-ar da un avantaj asupra celorlalți: ”Suntem surprinsi si noi cat de calculat merge Tibi, este pentru prima data cand nu sare la lupta din start. Asteptam in orele care urmeaza un nou telefon de la Tibi, asa ca revenim cu informatii de indata ce le avem.”  scriu cei de la Tășuleasa Social, urmăriți cu sufletul la gură de mii de internauți din toată țara.

Sursă foto: site-ul oficial al competiției Yukon Arctic 2020
Share.

About Author

Lasă un comentariu