Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Moțiunea a trecut. Cum au reacționat parlamentarii bistrițeni la moțiunea de cenzură. Ce declarații au făcut pe facebook

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE: Moțiunea de cenzură a trecut, Guvernul Orban a fost demis la trei luni și o zi de învestire cu 261 de voturi față de 233 câte ar fi avut nevoie, după ce Pro România a trecut în această dimineață de partea PSD și UDMR susținătorii moțiunii.

Moțiunea de cenzură a dus în Parlamentul României la o adevărată avalanșă a discursurilor inflamate. De dimineață se știa că moțiunea are șanse mari să treacă după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu a negociat cu Victor Ponta voturile necesare.

”Nu-i nimic . În viitorul apropiat, indiferent  ce-si imaginează cei din PSD românii vor avea din nou dreptul să decidă, așa cum au decis la europarlamentare, la alegerile prezidențiale” a declarat Ludovic Orban imediat după vot.

Doar câțiva dintre parlamentarii bistrițeni au apucat să scrie pe facebook ce se întîmplă în sala moțiunii. Deputatul PMP Ionuț Simionca a scris pe facebook că nu votează deloc, ca să nu gireze mascarada pusă la calede PSD : ”Nu vreau să girez, prin votul meu, mascarada pusă la cale de PSD! Chiar dacă sunt prezent în Parlament, am luat decizia să nu votez astăzi la moțiunea de cenzură – în semn de protest față de mascarada pusă la cale de PSD. Am luptat pentru revenirea la alegeri în două tururi și, în plus, am condiționat susținerea Guvernului Orban de susținerea acestui proiect.” a scris Simionca.

Președintele PMP se teme că va urma o criză politică cu efecte devastatoare: ”Cred că încercarea PSD de a demola guvernul pentru a bloca alegerea primarului în două tururi este un act iresponsabil, care ar putea genera o criză politică și economică devastatoare pentru români.
Românii s-au săturat de certuri între politicieni, ei vor ca aleșii lor să își vadă treabă și să facă legi bune, în folosul comunităților pe care le reprezintă”.

Deputatul USR, Cristina Iurișniți a scris că moțiunea împotriva căreia va vota e o încercare de a salva baronii PSD și pârghiile lor de putere ”PSD și UDMR au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL nu pentru că le-ar păsa de viața românilor, cum ipocrit invocă, în mod repetat, în textul moțiunii. Am văzut în ultimii ani, de altfel, cât de mult i-a interesat vocea românilor și dorința lor de a avea o țară în care democrația și statul de drept să fie constante, nu variabile la decizia arbitrară a unor politicieni corupți.  PSD și UDMR au depus moțiunea de cenzură doar pentru că NU vor revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Vor ca actualii primari să-și conserve funcțiile și, odată cu acestea, pârghiile de putere și accesul la banul public. PSD și UDMR nu vor ca toți acești baroni locali care au făcut prea puțin sau deloc pentru comunitățile lor să aibă o competiție reală la locale, iar românii să poată alege oameni care să le reprezinte interesele cu adevărat.”

Despre proiectul de lege pe care și-a asumat răspundere aguvernul, deputata spune că e imperfect: ”De aceea, noi vom vota la vedere „împotriva” moțiunii de cenzură! Chiar dacă proiectul de lege pentru care și-a angajat răspunderea Guvernul Orban nu este perfect, ba chiar introduce un prag pentru a-i împiedica pe tineri să voteze, el tot reprezintă un pas înainte spre readucerea României în normalitate!” a mai scris Cristina Iurișniți .

Doina Pană, deputatul PSD  n-a postat nimic în timpul moțiunii, dar a distribuit cu o zi înainte un articol extrem de critic la adresa ordonanțelor date pe ultima sută de metri de guvernul Orban: ” Nu doar pentru dezastrul făcut în cele trei luni de când-chipurile guvernează pentru români ci, mai ales, după cele 25 de ordonanțe date ieri  cel mai antidemocratic  și antiromânesc TREBUIE astăzi să plece!” a scris Doina Pană. 

 

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Doina bistrițeană în

  Bistriță de struți și creți
  Repugnată-n cântăreți,
  Bistriță, strict imbecilă
  Ce votează ca Dăncilă,
  Razii, camarazi și pene,
  Aghesmuind arteziene,
  Turnătorii, dintre clerici,
  Târnosind foste biserici,
  De la Matei spre Tihuța
  Pleacă lingăi cu periuța,
  Și de la Beclean la Șanț
  Suci și deneși fac bilanț,
  Iar de la Teaca la Zagra,
  Ne joacă la alba-neagra.

  Harap-Alb suie Cocoșul
  Slugă la-împăratul-roșu,
  Retușând pârtii și schițe
  Printre cuști de veverițe.

  Prietene, cât mai discuți
  Bistrița de creți și struți?
  Prietene, cât mai regreți
  Bistrița de struți și creți?

Lasă un comentariu