Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tibi Ușeriu a terminat al doilea ultramaratonul de 500 de kilometri prin infernul alb. Abandon pe linie pentru restul concurenților

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tibi Ușeriu a reușit după 7 zile de coșmar, cu temperaturi care au coborât char și până la minus 40 de grade să treacă linia de sosire a Ultramaratonului Yukon arctic 2020. S-a întâmplat joi seara la 21,15  ora României, iar în spatele campionului din Bistrița n-a mai ajuns nimeni. (FOTO : prima zi si ultima zi de competiție)

După aproape 500 de kilometri  prin troiene la final au trecut linia de sosire doar elvețianul Fabian Infeld, urmat de  bistrițeanul triplu campion la celălalt ultramaraton arctic, 6633 Arctic Ultra.

Finalul cursei n-a fost deloc lipsit de peripeții: a fost  fugărit de un ren, de care a scăpat prin fugă iar probleme cu stomacul l-au împiedicat să mănănce ceea ce i-a scăzut considerabil rezervele de energie și capacitatae de a rezista frigului.  Performanța lui Tibi Ușeriu, trimis anul trecut în spital în aceeași cursă de medici, după ce i-au degerat sever picioarele, este una extraordinară.

.Despre calvarul pe care l-a suportat fără să se plîngă,  în condițiile de sănătate precară, scris în jurnalul zilei a 6-a de apropiații săi de la Tășuleasa Social: ” Te și temi să te oprești ! Dacă mă opresc, îmi vine să o iau la fugă pe langă sanie, atâta-i de frig ! Nu poate mânca, așa că energie nu mai are. Fără energie corpul nu se mai poate incălzi, așa că simte frigul mult mai tare. El e obișnuit să reziste la temperaturi mult mai joase, dar lui i se pare că mai frig de atâta nu a fost niciodată. E semn clar că nu mai are resurse pentru a se incălzi. A luat pe el combinezonul în care intră complet, peste combinezon a luat geaca de puf cea mare de expediție, și s-a băgat așa în sacul de dormit care rezistă și la -40 grade, și totuși a înghețat de frig. E clar că nu mai are nici un strop de energie in el. Numai el știe cum de reușește să meargă mai departe…” scriau cei de la Tășuleasa Social.

Foto: Gallery Yukon 2020

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu