Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Codul portocaliu de vânt puternic în zona de munte din BN instituit până marți seara. Fenomenul e rămășița unei furtuni care a măturat Europa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zona de munte a județului Bistrița-Năsăud se află sub avertizare de cod portocaliu de vânt puternic, viscol și vizibilitate redusă , dar și cod galben de ninsoare de luni seara până marți la ora 20,00. Fenomenele meteo pentru care ANM a emis codul portocaliu includ intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90-120 de km/h, și temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității la sub 50 km/h.

Meteorologii spun că fenomenele care mătură zonele de munte din Nord-Vestul țării ar fi de fapt rămășițele unei furtuni care a măturat Europa de Vest, provocând mari pagube în Germania și Italia cu rafale care au depășit 130 de kilometri la oră.

Potrivit meteorologului Elena Mateescu, furtuna s-a format deasupra Atlanticului și a intrat în țară pe zona de  NV , a declarat aceasta la Digi 24. Aceasta spune că vremea rea va continua și miercuri când la altitudine mare se va ajunge să se înregistreze un  strat consistent de zăpada. ”Rafalele se pot manifesta sub formă de ploaie, lapovita, de maine februarie până in 12 februarie rămânem  sub avertizare de cod galben. Aceasta furtuna a intrat in tara prin zona de nord vest” a spus meteorologul.

Consemn în primăriile vizate de cod

Comitetul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a fost convocat luni după la Instituția prefectului în regim de videoconferință cu prefecții din județele vizate de codul de vreme rea. Prefectul județului, Stelian Dolha a dispus permanența la Instituția Prefectului și la primăriile aflate sub avertizările meteorologice menționate mai sus. Echipele de intervenție ale SDEE Transilvania Nord – Sucursala Bistrița și echipajele de deszăpezire sunt pregătite să intervină, dacă starea vremii o impune.” transmite CJSU într-o postare pe pagina de facebook a  Instituției Prefectului.

În decursul nopții s-a întervenit cu utilaje în Pasul Tihuța, în zona Piatra Fântânele și pe DJ 172 D, potrivit sursei citate. În jurul orelor 23,00 în Pasul Tihuța vântul bătea cu 80 de km/h potrivit reporterilor DIGi 24, aflați în zonă. Mașinile de la deszăpezire interveneau în zonă  iar drumul era relativ curățat, potrivit acestora dar și ultimei înregistrări video postate de pagina de facebook a Instituției Prefectului:

Share.

About Author

Lasă un comentariu