Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Gripa a răpus o femeie din Beclean. Este al doilea caz mortal de gripă din Bistrița-Năsăud de anul acesta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O femeie de 64 de ani din Beclean este a doua victimă a gripei din județul Bistrița-Năsăud din acest an. Femeia, a cărui diagnostic de gripă  a fost confirmat de Institutul Cantacuzino a murit la sfârșitul săptămânii trecute în secția de Terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență, la două săptămâni de la internare, a confirmat directorul DSP dr.Anca Andrițoiu.

Potrivit acesteia femeia, care suferea de obezitate  nu era vaccinată și suferea de diabet. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean  Bistrita-Nasăud, camelia Strungariu a precizat pentru Bistrița Express că pacienta a ajuns în stare extrem de gravă la UPU  în 23 ianuarie anul acesta cu bronhopneumonie. Starea acesteia s-ar fi degradat continuu, instalandu-se și insuficiența respiratorie, fiind transferată la Terapie Intensivă , unde a murit la sfârșitul săptămânii trecute. Ulterior Institutul Cantacuzino a confirmat ca femeia era infectată cu un virus gripal de tip A.

În total în județ au fost înregistrate 4 cazuri de gripă, însă doar două, cele mortale au fost confirmate prin analizele de laborator, spune Anca Andrițoiu, celalalte două fiind diagnostice stabilite de medicii de familie pe baza simptomatologiei.

Share.

About Author

Lasă un comentariu