Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ministerul Educației o dă la întors cu ordonanța pe transportul elevilor, după ce forma publicată a provocat scandal

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nici n-a publicat bine, marți, 11 februarie OUG-ul cu transportul elevilor că Ministerul Educației și Cercetării a și anunțat printr-un comunicat de presă  că va publica miercuri o rectificare. Aceasta după ce publicarea ordonanței, una dintre 25 adoptate de Guvern în noaptea premergătoare moțiunii de cenzură, a creat un val de nemulțumiri din partea elevilor care acuzau Guvernul că navetiștii au rămas fără transportul cu trenul.

MEN dă vina pe o eroare materială  strecurată în varianta  Ordonanţei de Urgenţă publicată în Monitorul Oficial ”într-o altă formă”. În cursul zilei de mâine, 12 februarie 2020, va fi publicată în Monitorul Oficial o rectificare, în acord cu forma adoptată în şedinţa Guvernului din 4 februarie 2020, pentru corectarea erorii materiale apărută în circuitul adoptării actului normativ. Facem precizarea că Ministerul Educaţiei Şi Cercetării a eliminat din textul iniţial sintagma ‘transport rutier’, păstrând termenul ‘transport'”, se arată într-un comunicat de presă al MEC.

În forma inițială problemele apăreau la decontarea pe baza documentelor justificative emise de operatorii de transport pentru elevii navetiști, deoarece în Textul OUG-ului apărea sintagma ”transport rutier”, fiind omiși astfel cei care foloseau transportul feroviar.

Share.

About Author

Lasă un comentariu