Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vicele Niculae promite amenzi uriașe Supercomului după o razie pe la tomberoane. Problema e că amenzile poliției locale nu depășesc 1000 de lei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae s-a pus pe verificat Supercomul și susține că a cerut deja Poliției Locale să aplice amenzi consistente pentru neregulile descoperite.

Cristian Niculae a postat pe pagina sa oficială de facebook  mai multe fotografii care-l arată verificând, alături de o echipă, în care apare și un polițist local îmbrăcat civil, coșuri stradale, platformele de colectare a deșeurilor, atât menajere cât și reciclabile, dar și modul în care Compania de salubritate realizează măturatul stradal. Viceprimarul mai spune și că acum se ține de cuvânt după ce acum 3 săptămâni a solicitat Supercomului (nn. într-o conferință de presă) măsuri de îmbunătățire a colectării și de curățare  a platformelor.

Și tot în textul postat pe facebook Cristian Niculae spune că a verificat în prezența celor de la Supercom în  peste 20 de puncte de colectare, modul de implementare a acestor măsuri, că a observat doar o mică îmbunătățire, care ar fi nesatisfăcătoare. Așa că Ar fi trecut la măsuri: ”Prin urmare am dispus Poliției Locale (sic!) sancționarea companiei Supercom cu amenda de 25000 lei, pentru necurățarea platformelor de colectare și 4500 lei ptr faptul că în câteva locuri am găsit coșuri de gunoi stradal negolite de câteva zile” .

Amenzile politiei locale nu depășesc 1000 de lei

În total ar fi vorba de aproape 30000 de lei, potrivit spuselor viceprimarului, candidat la alegerile locale pentru fotoliul de primar, desemnat recent de PSD.

Problema e că amenzile pe care Poliția locală Bistrița le poate aplica nu sunt atât de mari pe cât spune viceprimarul. Dimpotrivă. Amenzile stabilite prin hotărâri de Consiliu Local în baza unei ordonanțe, sunt de ordinul a trei cifre, foarte rar 4 cifre. De pildă pentru depozitări de deșeuri de tot felul, în alte locuri decât cele special amenajate, amenda ajunge la maximum 1000 de lei, aceasta fiind si cea mai mare amenda pe care o dă Poliția Locală.: ” noi dăm amenzi contravenționale, cu cuantum stabilit prin HCL, nu sunt mari, noi nu putem da amenzi pe legea mediului de pildă” care sunt mai consistente” explică directorul Poliției Locale Florin Frandeș pentru Bistrița Express.

Ce spune șeful Poliției Locale

Despre campania viceprimarului în schimb directorul Poliției Locale nu a dorit să comenteze. Aceasta în condițiile în care Poliția Locală nu este în subordinea viceprimarului, ci direct în cea a primarului, așa că e greu de spus cum poate un viceprimar ”să dispună aplicarea de amenzi” . În schimb printre atribuțiile viceprimarului Cristian Nicolae se află într-adevăr verificarae modului de îndeplinire a contractelor.

Despre Supercom și modul în care-și îndeplinește obligațiile  Frandeș spune că  spună că Poliția Locală monitorizează activitatea acestora și aplică amenzi : ” Au multe probleme. Una este cu aceea cu programul de ridicare. Practic nu exista nicăieri afișat programul. Nimeni nu stie când vin și mai ales  cand se ridica plasticul sau cand se ridică hartia, inclusiv la case. Îi monitorizam, s-au cam adunat neregulile. îi și amendăm . Urmărim și pe camere  ce se întâmplă.  Asteptam si feed back-ul oamenilor, așteptăm să ne trimită sesizările direct, pentru că , dacă postează pe facebook dar nu ne sesizeaza, nu prea avem ce face”, mai spune directorul executiv al Poliției Locale Bistrița.

foto: pagina facebook Cristian Niculae

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius- presedinte PV. Bistrita în

    Si eu propun Politiei Locale si Garzii de Mediu sa descinda tocmai in curtea Primariei la imobilul unde sunt cazati cainii comunitari. Fereasca SFANTUL ce se gaseste acolo pe sute de mp la 10 pasi da malurile raului. Acea buda toxica istorica cuib de infectii de grad O. Hai la treaba ca nimeni nu se deranjeaza. Sa vedeti si voi cum arata o Administratie Europeana. Mai rau ca in INDIA !

Lasă un comentariu