Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Poliția a amendat Compania Națională de drumuri pentru blocajul din Dealul Târgului. Prefectul a verificat cum s-a intervenit în zonele cu viscol

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii de la Rutieră au aplicat ieri noapte două amenzi administratorilor celor două drumuri  pe care miercuri seara s-au produs blocaje din pricina necurățării corespunzătoare, a anunțat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud Crina Sârb.

Este vorba de DJ 17 C Bistrița-Năsăud, pentru porțiunea din Dealul Târgului unde miercuri în jurul orelor 18,00 circulația a fost blocată în întregime zeci de minute, după ce drumul a fost imposibil de folosit la urcare, fiind nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire. Zeci de șoferi au rămas blocați în trafic pe toată lungimea drumului fără să știe ce se întâmplă. Câteva ore mai târziu, polițiștii de la rutieră le-au scris proces verbal de amendă celor din Compania Naționale de Drumuri , administratorul drumului național, pe care i-au amendat cu puțin peste 3000 de lei (foto proces verbal).

După blocajul din Dealul Dumitrei, dar și după ce în Pasul Tihuța ninsoarea viscolită a creat mari probleme, în zonele cu potențiale blocaje  s-a deplasat și prefectul Stelian Dolha pentru a verifica cum se face deszăpezirea dar și cum decurge supravegherea și monitorizarea traficului de către echipajele de poliție. Prefectul a verificat și stocurile din bazele de deszăpezire și a anunțat că joi vor fi suplimentate stocurile de materiale antiderapante. ”Prefectul Stelian Dolha a mers în teren pe Valea Bârgăului și în Pasul Tihuța pentru a verifica modul în care polițiștii de la Poliția Rutieră monitorizează traficul și felul în care se acționează pe drum,pentru curățarea șoselei și asigurarea unei circulații în condiții cât mai bune, având în vedere ninsorile continue de astăzi. Drumurile sunt curățate, echipajele acționează încontinuu, iar materialele antiderapante din bazele de deszapezire vor fi suplimentate în cursul zilei de mâine” a precizat Instituția Prefectului.

Potrivit ultimei informări din trafic ale Poliției Rutiere transmise în jurul orelor 23,00de IPJ în Pasul Tihuța ningea abundent și  pentru a evita blocajele, polițiștii verifică echiparea corespunzătoare, în special a autovehiculelor de tonaj mare. ”Pe celelalte drumuri naționale și județe se circulă în condiții de iarnă și se acționează cu utilaje și materiale antiderapante. Filtrele de poliție rutieră instituite monitorizează în permanență traficul rutier și, acolo unde este cazul, dirijează circulația”. a mai scris purtătorul de cuvânt IPJ.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu