Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un al treilea pacient cu gripă în stare critică e internat în Spitalul Județean de Urgență. Cum era sa inchidă gripa o gradiniță

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bistrițean de 62 de ani, aflat în stare critică la Terapie Intensivă este pacientul cu numărul 3 care are confirmat diagnosticul de gripa, tulpina A, anul acesta în urma examenelor de laborator în Spitalul Județean de Urgență BN.

Pacientului i-a fost recolatată acum două zile o probă de analiză care a fost trimisă de data aceasta la Laboratorul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj, si nu la Institutul Cantacuzino, precum celelalte două, iar diagnosticul pus astăzi a fost : virus gripal de tip A. Potrivit unui comunicat transmis de Spitalul Județean de Urgență BN starea pacientului este una critică, omul este intubat și ventilat mecanic . El a fost internat cu simptome de pneumonie, însă starea i s-a agravat pe fondul unor probleme medicale asociate și a fost internat de la Secția de Boli Infectioase la Terapie Intensivă.

Ceilalți doi pacienți cu diagnostic de gripă confirmată prin examene de laborator, internați la SJU BN au murit, iar confirmarea infectării cu virusul gripal  a venit după deces.

35 de cazuri de gripă 

Potrivit statisticii Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud săptămâna trecută, adică din 2 până în 9 februarie s-au înregistrat 35 de cazuri, însă toate au fost stablite de medicii de familie în baza simptomelor, fără a fi confirmate de analize de laborator. Opt dintre pacienti au fost internați în Spital, însă doar pentru două cazuri s-a cerut deocamdată, în acest interval, confirmarea diagnosticului de catre laborator. Cele mai multe cazuri din statistica DSP, 15 sunt întregistrate la persoane între 15 si 49 de ani, în timp ce 11 sunt la copii între 11 și 15 ani.

La începutul acestei săptămâni pe fondul unui număr exagerat de mare de copii absenți de la o Grădiniță din Bistrița, Dumbrava Minunată, în comitetul judetean pentru Situații de Urgență s-a dezbătut dacă e cazul sau nu ca  unitatea prescolară să fie trecută pe lista celor anunțate închise parțial din cauza imbolnavirilor. Verificarile au aratat insa ca e o alarmă falsă , iar numarul mic de copii prezenți era legat mai degrabă de dorința părinților de a-si feri copiii de îmbolnăviri, decat de cazurile reale din instituția prescolară, susține directorul DSP Anca Andrițoiu.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu