Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Contractul pentru reabilitarea clădirii Colegiului Rebreanu a fost semnat de ministrul liberal al dezvoltării. Fotografia semnării l-a enervat pe ex-ministrul de la PSD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Semnarea contractului pentru lucrările de reabilitare a corpului central al Colegiului Național Liviu Rebreanu, a ajuns prilej de dispută între doi bistrițeni, amândoi cu funcții mari pe la București

Total a pornit de la o fotografie, în care apar ministrul dezvoltării Ion Ștefan și  secretarul general al PNL, deputatul de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău, postată pe pagina oficială de facebook a parlamentarului. Fotografia se dorea o confirmare a faptului că s-a semnat contractul pentru demararea lucrărilor la principalul corp de clădire care așteaptă de 10 ani lucrări de intervenții. Robert Sighiartău chiar le-a mulțumit tuturor celor care s-au implicat pentru ca reabilitarea mult așteptată să devină realitate, deci inclusiv fostului ministru al dezvoltării de la Bistrița, Daniel Suciu.

”Mă bucur că după mai bine de zece ani, de când a fost început acest proiect, vom începe lucrările la una dintre clădirile istorice de referință din municipiul Bistrița. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect și sper ca investiția să se realizeze în termenii stabiliți, iar lucrările să fie de calitate” a scxris Sighiartău pe pagina de facebook.

Ex ministrul dezvoltării Daniel Suciu pretinde că n-are valoare juridică semnatura din poza

Deloc mulțumit de modul în care s-a tranșat chestiunea semnării contractului fostul ministru Daniel Suciu  si el deputat de Bistrița-Năsăud a susținut într-o conferință de presă că Sighiartău a făcut ”o butaforie politică” pe tema semnării contractului și că de fapt secretarul general de la PNL este cel care ar fi blocat semnarea timp de câteva zile: ” am aflat că din motive strict politice, Robert Sighiartău a pus pe ”HOLD” acest contract, pentru că a avrut să facă un eveniment din semnare”, în condițiile în care liberalul n-ar avea merite în demarararae investiției. Ba mai mult Daniel Suciu a pretins că nici contractul nu ar fi legal semnat și că nu are valoare juridică  întrucât cealaltă parte, adică executantul (în acest caz MIS Grup Anieș) nu ar fi fost anunțat pentru a semna la rândul său documenntul.

Dincolo de declarațiile post semnare, PSD Bistrița-Năsăud a lansat mai multe mesaje publice în care avertizau că acest contract nu va fi semnat, situație în care PNL își va pierde electorat în Bistrița-Năsăud. Insuși primarul Ovidiu Crețu, cel care n-a reușit la prima strigare să impune finanțarea lucrărilor prin PNDL desi fusese declarat câștigător, din pricina chestiunilor de proprietate, avertiza în urmă cu două zile că liberalii vor avea de pierdut daca ministrul lor niu dă drumul contractului.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu