Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Spitalul de Urgență Bistrița-Năsăud, în carantină de vineri de la orele amiezii. Cazurile mortale de gripă au cântărit greu, dar altceva a înclinat decizia

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud nu se mai intră, cu excepția personalului instituției începând de vineri de la orele 13,00. Carantina a fost instituită fără avertisment și imediat după ce managerul general, Gabriel Lazany le-a comunicat jurnaliștilor, într-o conferință de presă decizia Consiliului de administarție a Spitalului Județean de Urgență.

Instituția Spitalicească s-a confruntat cu două cazuri mortale de gripă sezonieră și alte două foarte severe  î dar și cu o număr ceva mai mare de internări cu cazuri de gripă confirmate simptomatic în ultimele două săptămâni. Însă nu evoluția cazurilor gripei sezoniere a înclinat decisiv balanța, ci altceva, e adevărat în strânsă legătură cu epidemiile. Potrivit directorului Lazany criza materialelor de dezinfecție, inclusiv a măștilor și o rostogolire a prețurilor, în strânsă legătură cu epidemia din China, țara de proveniență a materialelor de protecție a cântărit greu în decizie: ” au crescut uneori și de 10 ori prețul acestor materiale. Pur si simplu nu ne permitem să cheltuim cu dezinfecția repretată în urma vizitatorilor atât de mult”. a explicat Lazany.

Spitalul Județean BN are deocamdată stocuri, însă e greu de făcut estimări pentru perioadele următoare, în condițiile în acre speculatorii au apărut deja: ” Mă aștept ca în perioada următoare starea de criză să se extindă, să se ajungă și pe piața de biocide, deci să fie o lipsă de pe piață și a dezinfectanților. Deocamdată Spitalul Județean de Urgență Bistrița are stocuri. Am fost prevăzători și ne-am făcut stocuri de materiale, deci nu avem probleme, dar, repet, măsurile de precauție m-au făcut să iau această măsură. Măștile pe piață încă mai există în număr limitat, prețurile au explodat foarte mult față de preturile care erau înainte. Acestea au crescut de 5 până la 10 ori. Același lucru se va întâmpla și cu alte materiale când se vor diminua stocurile. Din păcate, furnizorii speculează aceste aspecte și atunci economia de piață este orientată spre profit. Ei vor încerca să scoată din această criză cât mai mulți bani” a declarat Lazany.

Share.

About Author

Lasă un comentariu