Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Taxa de salubritate la Bistrița: zece luni cu subvenție, două fără

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrițenii vor plăti două luni din 2020 taxă de salubritate nesubvenționată și majorată, de 11, 5 lei de persoană adică în ianuarie și februarie, urmând ca din luna martie și până în decembrie să achite aceeași taxă ca și anul trecut, adică 6,6 lei.

Aceasta după ce majoritatea din Consiliul Local Bistrița a votat și aprobat joi un proiect de hotărâre de subvenționare a tarifelor până la valoarea de achitat a anului trecut. Proiectul a fost inițiativa viceprimarului Cristian Niculae, presedintele PSD Bistrița și candidat al partidului pentru fotoliul de primar, care a impus-o cu toată împotrivirea primarului PSD, Ovidiu Crețu.

De altfel tot proiectul a fost o reacție la scandalul public declanșat de informația că același Consiliu Local, dominat de PSD a votat fără crâcnire la sfârșitul lunii decembrie noile tarife de salubritate majorate de Supercom, dar și renunțarea la subvenție.

În şedinţă extraordinară de astăzi consilierii puterii au decis alocarea sumei de aproape 2,7 milioane lei din bugetul local pentru ca taxa de salubrizare să poată fi subvenționată și anul acesta, iar banii, la propunerea viceprimarului să vină de la subvențiile pentru transportul local.

13 voturi a fost  în favoarea  subvenționării  (11 de la PSD şi câte unul de la ALDE şi UDMR), un vot împotrivă de la un consilier PER,  și o abţinere din partea celui de-al doilea consilier al PER Liberalii nu au votat proiectul. Pentru că inițiativa este legată de adoptarea bugetului, practic în fiecare an va trebui dezbătută înaintea adoptării fiecărui buget anual al orasului,

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu