Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bilă albă-bilă neagră de la ministrul Alexe pentru cei doi bistrițeni care l-au precedat: ”Deneș, cel mai slab ministru”. Ce a spus de Doina Pană

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrul demis al Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a susținut astăzi la audierile din comisie pentru un nou mandat că  predecesorul său de la minister, bistrițeanul Ioan Deneș a  fost cel mai slab ministru pe care l-a avut vreodată domeniul forestier din România și că nu ar fi găsit nicio măsură bună luată de acesta.

În contrapondere cu declarațiile la adresa lui Deneș, ministrul Alexe a lăudat-o în schimb pe Doina Pană, celălalt fost titular bistrițean al portofoliului de la Ape și Păduri: ”Din păcate, deşi suntem astăzi adversari politici, după doamna Doina Pană, care a fost ministrul Apelor şi Pădurilor, un ministru bun de altfel, nu o spun eu, o spun şi cei din minister pe care i-am găsit, după domnia sa cred cu tărie că acest minister a fost condus de cel mai slab ministru care l-a avut România vreodată în domeniul silvic şi forestier: domnul Deneş. Domnul Deneş a făcut doar rău silviculturii din România şi din păcate nu am găsit încă o acţiune bună sau o măsură bună pe care să o fi luat ” a sunat neașteptata declarație de la audieri.

Una dintre argumentele folosite de Costel Alexa la adresa lui Deneș este cel al tăierilor ilegale de păduri, pentru care România este în procedură de infrigement declanșată de UE. Alexa a mai susținut ca argument împotriva lui Deneș inclusiv faptul că  județul acestuia, Bistrița-Năsăud este campion la tăieri ilegale, după Maramureș:

”Indiferent care este răspunsul sau realitatea, vă spun un singur lucru. În ultimul an al mandatului său, în judeţul Bistriţa-Năsăud, nu o spun eu, o spun rapoartele Gărzii Forestiere, tăierile ilegale în judeţul Bistriţa-Năsăud au crescut cu 24 la sută. În judeţul ministrului Apelor şi Pădurilor”, a mai  spus Costel Alexe, la audierile de la comisiile din Parlament. Ceea ce n-a spus ministrul demis este că același argument poate fi folosit și în cazul Doinei Pană, în condițiile în care Bistrița-Năsăud a fost în topul tăierilor ilegale și în anii mandatului acesteia.

În topul tăierilor ilegale invocat de Alexe pe locul 1 figurează Maramureșul cu 200 de mii de metri cubi care ar fi fost tăiate în 2019, Bistrița-Năsăud este menționat cu 30 000 de metri cubi exploatați ilegali, iar Sibiul figurează pe a treia poziție cu 20 000 de metri cubi tăiați abuziv. potrivit acestuia informațiile provin dn rapoartele transmise de Garzile de Mediu.

Costel Alexe a primit astăzi aviz negativ de la comisiile reunite de mediu, după audierea de astăzi.

Share.

About Author

3 comentarii

 1. Fă Doina, pericolul pentru România in problema devastării pădurilor prin tăierile ilegale, despre care vorbesti cu atâta mânie proletară s-a produs in cei trei ani de guvernare PSD-istă si nu in cele trei luni ale guvernului PNL. Conform rapoartelor Garzii Forestiere, din ultimii 2 ani când Ministrul Apelor și Pădurilor a fost Ioan Deneș, numai in judetul Bistrita-Nasaud, taierile ilegale au crescut cu 24 la suta.
  Potrivit datelor prezentate in rapoartele reapective, garzile de mediu au semnalat cele mai mari hotii in acesti doi ani descoperite in judetul Maramures, de unde au disparut 110.000 metri cubi de lemne, urmat de judetul Bistrita-Nasaud, cu peste 30.000 mc furati si judetul Sibiu cu peste 20.000 mc . Si exemplele ar putea continua.

 2. Deneș Curcanul în

  (după V. Alecsandri)
  _____
  Plecat-am nouă din Beclean,
  Și cu boactărul, zece,
  Și-aveam în codrul ardelean
  Trei firme austriece.
  Voioși ca șoimul cel ușor
  Ce zboară de pe munte,
  Cu Daniel Suciu la picior,
  Cu Doina Pană-n frunte.

  Crud e când intră prin stejari
  Năprasnica lor drujbă,
  De-abate toţi copacii mari
  Codreanul pus în slujbă! 
  Prin foc, prin șpăgi, prin hoți, prin fum, 
  Prin mii de comisioane,
  Urcăm, luptăm… iată-ne-acum
  Sus, sus, lângă butoane. 

  Ah! da-o-ar Domnul să ajung
  Al apelor ministru,
  Ca ploile să le alung
  Dincolo, peste Nistru,
  Ca să scot din codrii virgini,
  De-a pururi austriecii
  Și să tăiem doar cu români,
  Ce-a mai rămas din specii.
  ______
  Boactăr – de la Wächter, în limba germană, sergent 

Lasă un comentariu