Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PMP-istul Ionuț Simionca etichetează noua alianță de stânga drept un cartel politic și cheamă la unificarea forțelor de dreapta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, cel care și-a anunțat în urmă cu câteva zile candidatura la Primăria Bistrița  trage un semnal de alarmă în privința noilor mișcări de alianța din zona de stânga din județ și le cere liderilor partidelor de centru-dreapta să-și unească forțele pentru liste comune.

Simionca denumește într-un comunicat de presă, alianța de stânga anunțată luni de liderii PSD, Pro România și ALDE drept  un cartel de stânga, care ar trebui să-i mobilizeze serios pe liderii politici din zona de centru dreapta, adică PNL, USR-PLUS și să răspundă propunerilor pe care le-a lansat ”Constituirea, în Bistrița-Năsăud, a primei alianțe locale de stânga, formată din PSD, Pro România și ALDE, ar trebui să reprezinte un extrem de puternic semnal de alarmă pentru partidele de pe zona de centru – dreapta din județ. După cum am văzut, bistrițenii cataloghează această alianță drept „cartel politic”. Rămân consecvent ideii pe care am lansat-o în spațiul public, aceea de a constitui, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, o alianță formată din PNL, USR-PLUS, PMP și alte partide, care să prezinte liste comune la alegerile locale din acest an. Scopul acestei alianțe trebuie să fie acela de a scoate PSD de la conducerea Primăriilor și a Consiliului Județean”, a mai spus Simionca.

Iar singura soluție rațională îb opinia lui Ionuț Simionca  ar fi realizarea unei alianțe județene anti-PSD, tocmai pentru a garanta existenţa a două blocuri politice majore în contextul în care alegerile în două tururi au fost sacrificate pe altarul instabilităţii politice„. Președintele PMP spune că PSD a devenit o frână în calea dezvoltării  comunităților locale , căreia este obligatoriu să-i opui o alianță puternică.

Ionuț Simionca vorbește și de imperativul unei candidat comun pentru Bistrita  și amintește că le-a propus deja liderilor județeni să comande împreună un sondaj de opinie:  În urmă cu o săptămână, le-am trimis liderilor județeni ai acestor partide o scrisoare prin care le propuneam să comandăm un sondaj pentru a identifica cel mai bine clasat candidat anti-PSD din Municipul Bistrița. Pe această cale, fac din nou un apel către reprezentanții PNL, USR și PLUS și le cer să ne unim forțele pentru a înlătura PSD de la butoanele administrației publice din Bistrița-Năsăud. Trebuie să luptăm împotriva așa-numitului „cartel” de stânga din Bistrița-Năsăud pentru a apăra interesele bistrițenilor. Dacă, pe zona de centru – dreapta, vom continua să întreținem un război fratricid, singurul câștigător va fi PSD”, a concluzionat candidatul PMP la funcția de Primar al Municipiului Bistrița.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu