Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un veteran de război cu o poveste excepțională de viață, sărbătorit astăzi la 100 de ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un veteran de război din Chiuza  a fost sărbătorit astăzi la 100 de ani de viață de familie căreia i s-au alătura reprezentanți ai autorităților militare  și prefectul Stelian Dolha.

Subofițer în al Doilea Război Mondial, Teodor Avram are o poveste impresionantă de război și de viață. Luat prizonier de ruși a ajuns tocmai în Siberia, de unde a reușit să se întoarcă pe jos, în condiții inimaginabile, zile și nopți, care nu se mai sfârșeau și silit să treacă Tisa înot pentru a ajunge înapoi la familia din zona Chiuzei.

Prefectul Stelian Dolha s-a arătat mișcat de impresionanta poveste a veteranului centenar “Este o onoare să fim alături de sublocotenentul Teodor Avram, veteranul nostru care este un exemplu viu de curaj despre care trebuie să afle toată lumea pentru că cine ar mai veni din Siberia în România pe jos și ar traversa înot Tisa?”, a scris pe facebook prefectul Stelian Dolha, în mesajul său adresat sărbătoritului .

Două nepoatele care i-au continuat moștenirea militară  sunt ambele jandarmerițe. Ele au fost de față la centenarul bunicului, alături de militari din mai multe arme.

Share.

About Author

Lasă un comentariu