Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dacian Cioloș după ce CCR a declarat neconstituțională renominalizarea lui Ludovic Orban drept premier: ”curtea îl deposedează pe președinte de un drept constituțional”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce CCR a declarat astăzi drept neconstituțională desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban drept premier după ce a fost demis prin moțiune de cenzură , Dacian Cioloș, liderul PLUS spune că CCR l-a deposedat din nou pe președinte de atribuții și l-a transformat, așa cum a făcut-o și altădată în notar:

”Văd că din nou Curtea Constituţională a României îl deposedează pe preşedintele României de un drept constituţional: acela de a desemna un candidat pentru funcţie de prim-ministru. Nu e prima oară când CCR face asta, de aceea trebuie să rescriem Constituţia, să modificăm anumite prevederi tocmai pentru a evita astfel de situaţii anormale în democraţie. Nu putem continua aşa cu o instituţie unde sunt numiţi oameni pe criteriu politic, care fac un joc politic. Pentru că e clar că decizia de azi este în folosul PSD, care nu  vrea alegeri anticipate. Preşedintele are legitimitatea dobândită prin votul a milioane de români la ultimele alegeri, dar şi prin litera Constituţiei care spune foarte limpede că este dreptul său constituţional de a desemna ce candidat doreşte pentru funcţia de prim-ministru. Prin decizia de azi, CCR l-a transformat pe preşedinte într-un notar, aşa cum a făcut şi altădată când l-a transformat pe preşedinte în notar public, atunci când l-a obligat să semneze ce-a vrut Curtea” a declarat astăzi Dacian Cioloș.

Curtea Constituţională a dezbătut luni sesizarea referitoare la un conflict juridic de natură constituţională între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcţia de premier.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Nu-i prima data când decizia unei CCR politizate, apără privilegiile unui parlament expirat moral , plin de penali, legiferand pentru autocăpătuire si pentru prelungirea propriilor mandate, in loc să decidă pentru restabilirea democratiei si recladirea statului de drept si a putea debloca situatia ce tine Romania in loc, asa cum doresc românii care si-au exprimat dorinta de schimbare prin alegeri anticipate.
    Prin urmare conflictul juridic nu este între Preşedintele României Klaus Iohannis și Parlament, ci între parlamentul dominat de PSD si popor care vrea alegeri anticipate.

Lasă un comentariu