Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PNL va defila cu președintele județean, Ioan Turc la Primăria Bistrița. Candidatura de la CJ încă incertă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a anunțat astăzi într-o conferință de presă că va fi candidatul partidului său la Primăria Bistrița. Anunțul a fost făcut în prezența președintelui de la municipiu Sorin Hangan și a secretarului de stat de la justiție, Diana Morar.

Turc a explicat că urmează să fie validat foarte repede de Biroul Municipal și că, până la sfârșitul săptămânii candidatura sa va fi validată inclusiv în Biroul Județean, urmând ca ulterior să fie discutat în Biroul Național al Partidului, birou de drept al cărui membru este. Prezența președintelui municipal, Sorin Hangan la conferința de presă în care Turc și-a reafirmat candidatura este semn că în organizația Bistrița, care i-a ridicat probleme în trecut președintelui județean, nu vor fi probleme de validare. De altfel potrivit unei rezoluții adoptată de PNL în Biroul național, președinții județeni sunt obligați să-și asume candidatura fie la Primăria municipiului reședință de județ, acolo unde nu există primar, fie de președinte la Consiliul Județean.

Ioan Turc, care a fost viceprimar al Bistriței în urmă cu 12 ani, poziție din care a și început cariera sa politică și a ajuns președinte județean al PNL, funcție pe care a ocupat-o în 2007-2009  nu  și-a ascuns în ultimii ani intenția de a candida, din nou la Primăria Bistrița (a candidat în 2008, atunci când a ajuns primar Ovidiu Crețu).

În aceeași conferință de presă și-a anunțat candidatura și consilierul județean Ovidiu Florean, secretar general județean care a recunoscut însă că nu e o certitudine acceptarea de către partid a candidaturii sale. El a vorbit de o probabilitate de  99%  de a fi validat, însă în realitate  Florean și-a supraestimat  șansele. Surse din interiorul PNL susțin că acesta s-a hazardat cu candidatura și că are, practic șanse relativ mici de a fi acceptat de Biroul Național all PNL . De altfel un sondaj de opinie județean care se realizează zilele acestea va indica scorul de favorabilitate și intenția de vot în jurul  potențialilor candidați trimiși să lupte împotriva lui Radu Moldovan la alegerile locale de anul acesta.

 

 

Share.

About Author

3 comentarii

  1. Este nevoie vitală de o schimbare dupa trei mandate de administratie PSD-ista in care aberatiile primarului Cretu au facut ca orasul Bistrita sa fie considerat „Caracalul Ardealului”. De aceea, este foarte important ca fortele de dreapta să lase orgoliile de-o parte si să realizeze o alianță electorală formată din PNL, USR-PLUS si PMP, capabilă să câstige atât alegerile locale cât si parlamentare, fie anticipate , fie la termen.
    In acest sens, trebuie avut in vedere că Ioan Turc- Președintele PNL Bistrița-Năsăud, a anuntat inca din 2018 programul său de guvernare locală, care cu completările celorlalte partide de dreapta ar putea fi punctul de plecare intr-un demers electoral pentru „Bistrita normală

Lasă un comentariu