Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un șofer de tir și o angajată din Italia printre cele 61 de persoane izolate la domiciliu în județ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În Bistrița-Năsăud sunt izolați la domiciliul lor sau al rudelor 61 de oameni, care s-au întors recent din Italia, potrivit unui comunicat transmis duminică dimineața de Instituția Prefectului. Ei s-au aflat fie pe listele transmise din vămi Direcțiilor de Sănătate Publică, fie s-au adresat medicilor de familie sau au fost depistați printre cei care s-au întors recent în țară.

Printre aceștia se numără o femeie, cu job în Italia care a revenit în țară într-o vizită scurtă, ca să-i facă o surpriză mamei sale. Nu mai poate pleca însă timp de 14 zile și va trimite hârtiile pentru concediu medical special, cu avizele DSP, la angajatorul său. Un alt caz  din județ, izolat la domiciliu este cel al unui șofer de tir care a dormit o noapte în Italia în apropierea zonei roșii și este obligat să rămână pieton la domiciliu pentru două săptămâni. Autoritățile spun că angajatorul șoferului de tir a fost revoltat că aceasta nu poate fi lăsat în cursă, însă spun că regulile sunt clare: a dormit in zonă, trebuie să stea la izolare, acasă.

Ce se întâmplă cu cei izolați

Directorul DSP. Anca Andrițoiu spune că se ține permanent legătura cu persoanele izolate la domiciliu, că acești a sunt apelați periodic  fie de personalul direcției, fie de medicii de familie sau de mediatorii sanitari ori asistenții sociali. Pentru toți cei care au nevoie de concedii medicale speciale  Direcția de Sănătate Publică a transmis avize către medicii de familie. În cazul lor concediul medical special se acordă, potrivit ordinului de ministru, retroactiv, după ieșirea din izolare de către medicii de familie după avizul DSP.

În județ nu există niciun caz de infectare de coronavirus. În România există însă cei cazuri confirmate: tânărul din Gorj asimptomatic, căruia ultimele teste au ieșit negative și care ar urma să fie externat de la Spitalul Matei Balș din București, unde a fost internat în condiții speciale de izolare, și alte două cazuri mai recente, unul din Arad și un altul al unei femei dim Maramureș care este internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu