Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputații din comisia de sănătate de plâng că sunt hărțuiți de opozanții vaccinării obligatorii a copiilor. În ce fază e proiectul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputații din comisia de sănătate reclamă campania exagerat de agresivă și presiunile exercitate recent de cei care se împotrivesc adoptării legii vaccinării obligatorii Mai mulți deputați se plâng că le sunt invadate nu doar mail-urile ci și și căsuțele poștale ale telefoanelor de mesaje agresive.

Deputatul Ovidiu Raetchi scrie pe facebook despre ce i s-a întâmplat astăzi în ziua în care avea în comisia de sănătate proiectul legislativ a intrat în dezbatere: ” Campania împotriva adoptării legii pentru vaccinare universală a copiilor e cea mai agresivă din tot ce am văzut până acum. Mesajele au început de ieri seară. Campaniile anterioare implicau invadarea mailurilor parlamentarilor cu sute de mesaje. Acum e folosit doar telefonul” . Parlamentarul a publicat și unul dintre mesaje, primit cu mult după miezul nopții (ora 1,27). SĂ NE CONSTRUIM O ȚARĂ CU OAMENI SĂNĂTOȘI CARE SĂ NU AJUNGĂ COBAIII UNOR O.N.G.SÂ FIM MÎNDRII CĂ SÎNTEM URMAȘII LUI DECEBAL, SÎNTEM CREAȚIA LUI DUMNEZEU ȘI VENIM SĂNĂTOȘI PE ACEST PAMÎNT.TREBUIE SĂ NE UNIM ȘI SĂ DEMONSTRĂM UNEI EUROPE ÎNTREGI CĂ NU DORIM CA ROMÂNIA SĂ DISPARĂ DE PE HARTA EUROPEI”. Un altul din seria dis de dimineață( ora 5,00): : “Nu legiferati aceasta lege barbara, altfel vom avea epidemie de cancere, boli autoimune, autism, alergii diverse. Ganditi-va, daca aceasta lege nedreapta va trece, inclusiv dv si copiii dv vor trebui sa se supuna injectarii fortate cu tot ce se va propune si ce va impune de catre marii jucatori mondiali si veti regreta! Votati NU! Va multumesc” . 

Deputatul Raetchi spune că, deși respectă dreptul societății civile de a desfășura campanii de presiune asupra parlamentarilor, oricât de agresive ar fi acestea, nu-și schimbă părerea și va vota proiectul legii vaccinării universale a copiilor.

Vaccinarea obligatorie a copiilor mai are un hop: votul în plen

Luni deputații din comisia de sănătate au votat unanim pentru adoptarea proiectului legislativ, iar pentru a deveni lege mai există un singur hop: votarea de plenul Camerei Deputaților, care e for decizional în acest caz.  Președintele comisiei de sănătate al Camerei  Deputaților, Florin Buicu a explicat ce s-a schimbat în proiect față de forma inițială ”Dacă până acum mergeam pe acest concept al obligativităţii informării, de astăzi putem vorbi şi despre o obligativitate a vaccinării. Dar nu vorbim despre un consimţământ prezumat, aşa cum el era trecut iniţial în proiectul de lege, acest punct a fost scos din lege, celelalte obligaţii rămânând incluse în lege, începând de la nivelul medicilor, la nivelul Ministerului Sănătăţii, Caselor de asigurări şi aşa mai departe. Consimţământul prezumat ar fi însemnat că de la naştere oricine ar fi considerat că îşi dă consimţământul pentru a fi vaccinat. Nu, acest consimţământ trebuie obţinut”, a explicat preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, Florin Buicu. Sancțiunile merg de la avertisment până la o amendă de până la 10.000 de lei. ”Părinţii care nu vor să vaccineze un copil pot să aibă un motiv. Dacă există un motiv de nevaccinare, şi anume o contraindicaţie definitivă sau temporară, ei au posibilitatea, fără niciun fel de problemă, să refuze vaccinarea. Există nişte mecanisme prin care odată la 3-4 luni li se va prezenta părinţilor care este situaţia, se va discuta cu ei, li se va spune despre toate beneficiile legate de vaccinare”, a adăugat Buicu.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu