Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vicele Cristian Niculae și-a prezentat programul de candidatură în alegeri tocmai din sala mare a Primăriei Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Instalat pe fotoliul pe care stă de regulă primarul Bistriței din sala de ședințe a municipalității, viceprimarul PSD, Cristian Niculae și-a prezentat astăzi programul său de candidatură cu patru luni înaintea alegerilor.

Sfătuit de consultanți, Niculae a uzat de un artificiu menit să-l identifice de pe acum cu viitorul primar al Bistriței: a făcut conferința de presă de prezentare a candidaturii din partea PSD în sala de ședințe a Consiliului Local Bistrița, și nu la sediul de partid, așa cum s-ar fi impus.

Dar similitudinile cu primarul Ovidiu Crețu, care a condus 12  ani Bistrița, ar trebui să se oprească aici, potrivit scenariului de lucru gândit de consultanți, care încearcă să inducă ideea că cel care reprezintă acum PSD-ul e tânăr și are neapărat viziune modernă. Si asta pentru că programul de campanie anunțat verbal de vice dar și transmis și pe slide-uri jurnaliștilor vorbește de smart-city, de buget participativ, de evaluarea funcționarilor, idei care deși împrumutate de la alții, dau bine conceptului de primar PSD dinamic. În plus la conferința de presă l-au secondat doi consilieri locali PSD, tineri ambii oameni de afaceri: Horațiu Gherman și Andrei Koszuk, dar și președintele municipal al Tineretului Social Democrat, Adrian Solcan.

Slogan aluziv : ” E despre NOI, nu despre MINE”

Despre slogan Cristian Niculae a  susținut că ar trebui să-i pună pe gânduri pe politicieni, însă nu e clar dacă li e aplică și celor care conduc încă orașul sau județul: ”Sloganul campaniei mele este unul care trebuie să-i pună pe gânduri pe toţi politicienii sau cei care-şi doresc să conducă acest oraş: Este despre NOI, nu despre Mine! Acest mesaj mă face să mă gândesc că Bistriţa înseamnă o comunitate unde noi toţi bistriţenii vrem binele acestui oraş”, a mai spus viceprimarul Cristian Niculae.

Niculae vorbește și despre reformarea aparatului Primăriei, o idee care nu s-a regăsit la primarul PSD în funcție, Ovidiu Crețu în niciuna dintre campaniile electorale dar şi digitalizarea serviciilor publice, precum Direcţia Patrimoniu, Impozite şi taxe, Direcţia de Asistenţă Socială :„Procedeele trebuie să fie simple, astfel ca orice cetăţean să le poată înţelege, rezultatele trebuie să fie rapide, pentru că timpul cetăţeanului e la fel de important ca timpul funcţionarului. Aparatul administrativ trebuie să fie la dispoziţia cetăţeanului şi nu invers, de la primar până la funcţionarul din spatele ghişeului”, a explicat Niculae.

Noutatea la capitolul ”reformare administrație” se oprește aici, pentru că o altă propunere, cea a evaluării personalului de la ghișeele de taxe și impozite și alte servicii care au relații cu publicul pare a fi preluare din campania, anunțată public de prefectul Stelian Dolha de mai bine de o săptămână și  pe care Instituția Prefectului, dar și multe instituții deconcentrate, la solicitarea prefectului deja o derulează: aceea de evaluare a funcționarilor de la ghișee prin chestionare de satisfacție, care vor fi urmate în curând de chestionare accesibile pe tablete prin intermediul unui soft furnizat de STS.

De altfel și conceptul de smart city, prezent în programul de candidatură al viceprimarului PSD dar și bugetare participativă sau îngroparea cablurilor retelelor de utilități a fost folosit în campania liberală din 2016 pentru Primăria Bistrita, tot a lui Stelian Dolha. Viceprimarul Niculae vrea sa continue programul de reabilitare a blocurilor cu bani europeni, să modernizeze rețeaua de iluminat public, să facă două parcări supraetajate Park &Ride la intrare în oraș pe traseul Liniei Verzi, cu o capacitate de 600 de locuri si să supraetajeze parcarea din Lupeni pe un proiect european de regenerare urbană.

 

Share.

About Author

3 comentarii

  1. Acest personaj pe nume Cristian Niculae (alias Wannabe), îşi lanseaza programul electoral cu o mare minciună continută chiar de sloganul “Este despre NOI, nu despre Mine!” , când toată lumea stie că individul nu scapă nici o ocazie de a se scoate pe el in evidentă, pentru orice actiune neânsemnată intreprinsă in calitate de viceprimar. Apoi, tocmai programul electoral propriuzis al lui Niculae , nu-i altceva decât o insiruire de actiuni pe care individul ar fi trebuit să le realizeze măcar partial în ultimii patru ani în calitate de viceprimar. Cine l-a oprit pe individ să facă “REFORMA PRIMĂRIEI” stiut fiind că există prea multi tăietori de frunze la câini cu salarii mari in administratia locală. La primăria Bistrița, dupa unele surse, numai aparatul primarului are în componență 273 de angajați. În ceea ce privește totalul angajaților din structurile aflate în subordinea primăriei (toate direcțiile, inclusiv asistenții sociali), aceștia sunt în număr de 895, desi Bistrița are undeva între 70 și 80 de mii de locuitori. Potrivit primarului,numai in Primăria Bistrița lucrează peste 700 de persoane.Pe de altă parte cea mai mare parte a obiectivelor enumerate au ramas nerezolvate tocmai sub administratia PSD, care a avut alte priorităti precum Pârtia Cocos, Cusca pentru veverite, si alte tâmpenii despre care Wannabe nu suflă o vorbă. Ba mai mult Wannabe a fost cel care sustinea că Pârtia Cocos este o investitie despre care abia peste 5-10 ani vom putea spune dacă a fost bună sau rea. In schimb, vine cu un tupeu incalificabil să vorbească despre reabilitarea şcoalilor, intre care si Liceul Tehnologic Agricol, căruia i-a pus gând rău prin diminuarea terenului fermei didactice pentru ”Cartierul Tinerilor”.Apoi vorbeste despre “Amenajarea Pădurii Codrișor ca padure-parc”, un proiect al Asociatiei Bistrita Civică (ABC) aprobat de Consiliul Local, după ce in urmă cu 2 ani acelasi Wannabe lansa tâmpenia demolării Stadionului “Jean Pădureanu” pentru extinderea parcului municipal.Si exemplele ar putea continua.

  2. La capitolul URBANISM , Bistrița ar avea nevoie in primul rând de actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) care este un document strategic de dezvoltare, complementar Planului Urbanistic General (PUG), având ca scop îmbunătăţirea accesibilităţii şi buna integrare a diferitelor moduri de mobilitate şi transport în oras. In acest sens, pentru centru istoric sau oraşul vechi cum il numeste viceprimarul este nevoie de inchiderea inelului central de circulatie. Pentru asta ar fi necesară prelungirea strazii Vasile Conta printre sediile Electrica-furnizare si Aquabis, si apoi construirea unui pod peste raul Bistrita , prin fata fostei uzine electrice. Acest pod care ar putea fi numit „Podul Morii”, amintind de Piata Morii din apropiere dar si de existenta unei mori de apă pe fostul „canal al morii”, ar crea posibilitarea trecerii circulatiei auto din zona parcului pe malul stâng al râului Bistrita pe strada Codrisor până la Podul Budacului. In felul acesta se inchide inelul central din jurul orasului vechi, alcătuit din strazile: Dr.Ioan Ratiu- Odobescu- Gării- Bul.Republicii-Bistricioarei-RomanC.Vivu-Vasile Conta. Pe de altă parte strada Vasile Conta cu prelungirea respectivă face parte din DIAMETRALA NORD-SUD a orasului Bistrita, care se intinde din Cartierul Subcetate pana la Sala Polivalenta, trecand prin centrul civic al orasului, de unde si denumirea sau rolul de “Diametrala”. Aceasta artera formata din strazile Subcetate- Ioan Slavici- Crinilor- Piata Pertu Rares- Bistricioarei- Roman C.Vivu- Vasile Conta, prezinta importanta pentru dezvoltarea turistica si urbanistica a orasului, fapt pentru care ar trebui acordată mai multă atentie la detalii. Cu atat mai mult cu cat pe strada Crinilor, colt cu Cerbului se gaseste o căsuță în care a funcționat prima școală confesională si care in prezent se afla in paragina si se degradează cu fiecare zi ce trece. Ea ar trebui de urgenta reabilitata si transformata in muzeu, dupa modelul muzeului primei scoli romanesti din Scheii Brasovului. De altfel, din 2011 si la Sf. Gheorghe (Covasna) exista un muzeu al primei scoli românesti dupa reabilitarea casei in care a functionat scoala respectivă.

  3. „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“ . Vicele Niculae (Wannabe) vorbeste despre un HUB de afaceri pentru tinerii antreprenori. Ca să facă pe desteptul el foloseste termenul englezesc HUB (citeste hab) in loc de cuvântul românesc CENTRU. In realitate el face referire la un incubator de afaceri despre care se vorbeste de foarte multă vreme. Acesta urma să fie construit in Parcul Industrial Bistriţa Sud, realizat printr-un proiect finanțat din fonduri europene în valoare de peste șase milioane de euro si inaugurat in 2015. Dupa 5 ani, Parcul industrial stă nefolosit, fiind populat doar cu „bune intentii”. În incinta parcului industrial era prevăzută realizarea unui Incubator de afaceri dotat cu micro-hală de producție, în valoare de 1.5 milioane EUR. Desi s-a realizat studiul de fezabilitate al incubatorului de afaceri și s-au alocat din bugetul Municipiului Bistrița sumele necesare întocmirii proiectului tehnic, lucrurile s-au blocat aici. Executia efectivă a acestei investiții trebuia sa inceapa după lansarea liniei specifice de finanțare nerambursabilă prin POR 2014-2020, lucru care nu s-a mai intamplat. Pâna acum Parcul Industrial Bistriţa Sud, continua sa producă doar pagube la bugetul local.

Lasă un comentariu