Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Lansare cu 600 de invitați la PMP Bistrița-Năsăud. Ce scor i-a promis Ionuț Simionca președintelui Tomac

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Partidul Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud și-a lansat sâmbătă candidații pentru alegerile locale, cu patru luni înaintea scrutinului. Într-o ceremonie  care a adunat în jur de 600 de invitați, la un restaurant din Bistrița și l-a avut invitat de onoare pe președintele partidului, Eugen Tomac, Ionuț Simionca și-a urcat pe scenă candidații pentru primăriile din județ și și-a fixat un target cu mult peste norma cerută de conducerea centrală. Simionca a anunțat și un prim slogan generic de campanie, ” Facem din Bistrița-Capitala Nordului”, cu trimitere voalată inclusiv la unul dintre proiectele sale, intens mediatizate : Autostrada Nordului.

Președintele PMP Bistrița-Năsăud le-a vorbit celor 600 de participanți despre cum a crescut filiala județeană Bistrița-Năsăud din momentul în care a preluat-o acum 4-5 ani. ”Cred că primul partid în care ați activat cei mai mulți de aici, la fel ca și mine a fost PMP. Organizația PMP Bistrița-Năsăud a ajuns de la 0,6 % când am fost numit președinte interimar la 6,8% cât e acum. asta mulțumită vouă” i-a încurajat Ionuț Simionca pe cei prezenți. El  a supralicitat în privința target-ului fixat de conducerea centrală, de 10 % și a promis 15 procente în plus : ” cred că Bistrița a rămas 12 ani în același loc..o administrație în care bistrițeanul nu e pe primul loc, cred că asta trebuie schimbată..Dacă vom reuși să facem ce ne-am propus atunci targetul setat de dvs-și imi cer scuze că -dvs care ne-ati cerut să avem 10% , cred din tot sufletul meu că în județul Bistrița-Năsăud PMP va avea un scor de peste 25%..asta e obiectivul nostru” .

Explicația țintei autoimpuse de președintele candidat la Primăria Bistrița a fost aceea că alegătorii s-ar fi săturat de marile partide arogante ”Și va spun și de ce: eu simt că reprezentă o forță, mulți oameni noi ni s-au alăturat nouă, au văzut că partidele mari și arogante i-au tratat cu dezinteres. Sunt oameni în sală care au venit din PSD, care au venit din PNL, cum ar fi Tarniță de la Cetate, domnul viceprimar de la Dumitrița sunt oameni serioși pentru că au venit la noi să facă treabă. Domnul președinte chiar dacă îmi permit astăzi să vă contrazic public-chiar dacă în privat o mai fac- obiectivul în Bistrița este de 25 %.” a mai spus Simionca.

Iar la asemenea asumare președintele Eugen Tomac   n-a putut decât să consimtă, mai ales că discursurile erau menită să însuflețească activiștii partidului:” Ne-am adunat aici să spunem că da: Ionuț Simionca are șanse să ajungă primarul municipiului Bistrița. . azi putem să le arătăm că și în politică omul sfințește locul..dragi colegi ..PMP e partidul care atrage oamenii valoroși”. 

Tomac a făcut și el o permanentă antiteză cu celelalte partide susținând că PMP este singurul care a dorit două tururi de scrutin în alegerile locale și a depus proiect legislativ, ba a și ieșit în stradă pentru acest deziderat, că PMP ar fi singurul care a cerut respectarea referendumului care cerea reducerea numărului parlamentarilor la 200, dar și că partidul său atrage cu adevărat oamenii noi în politică, inclusiv cei veniți din Diaspora, în timp ce alte partide i-ar fi alungat din țară: ”PMP e  poarta către cei care s-au întors din Occident și-i așează la masa deciziilor” cu trimitere și la deputatul Ionuț Simionca, cel care a muncit și s- a format în SUA :”Noi nu suntem ca partidele care i-au alungat pe români din țară” a mai transmis Tomac , care și-a sfârșit lungul discurs cu îndemn: ”Ne așteaptă o perioadă grea, de lupte politice. Vă rog să fiți alături e minunații noștri candidați și de viitorul primar, Ionuț Simionca”.

Pe scenă alături de Simionca, cel acre acandidează pentru a doua oară la Primăria Bistrița au urcat Caius Cârcu, primvicepreședinte județean și candidat pentru Primăria Beclean, dar și zeci de candidați pentru majoritatea fotoliilor de primari din județ. Printre nominalizați și câteva achiziții noi: primarul Tarniță de la Cetate ( PSD), viceprimurul din Dumitrița(ex-PSD) și șeful PNL Teaca, Tavi Bărbos, trecut potrivit deputatului Simionca cu organizație cu tot. Nu au fost nominalizați candidați pentru Năsăud , Sângeorz Băi, dar nici pentru președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Share.

About Author

Lasă un comentariu