Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Efectul Coronavirusului: Olimpiadele școlare amânate pe termen nelimitat. Cine poate decide suspendarea cursurilor în școli

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Minsterul Educației Naționale, Monica Anisie a hotărât suspendarea tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, dar și a competițiilor sportive școlare pentru protecția împotriva coronavirusului până la o dată care va fi anunțată ulterior. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Anisie într-o videoconferință cu inspectorii școlari generali.

În cadrul videoconferinței a fost discutată și procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în situația  confirmării unui caz sau a mai multor cazuri de COVID-19. Ministrul Anisie a precizat că singura instituție care poate o lua o decizie în privința suspendării generale a cursurilor din instituțiile de învățământ este CSAT-ul (comitetul național pentru situații de urgență). De altfel o asemenae propunere se va discuta în această după amiază fiind pe ordinea e zi a CSAT-ului.

În videoconferință s-a mai precizat și că toți elevii/studenții/profesorii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Inspectoratele școlare au obligația să monitoriza toate cazurile de elevi și profesori izolați la domiciliu și să raporteze zilnic Ministerului Educației și Cercetării evoluția situației.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu