Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

CORONAVIRUS: Un al 4-lea suspect de coronavirus e internat în Spitalul Județean. A revenit din Spania, dar cu escală în zona roșie a Italiei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bistrițean de 33 de ani sosit din Spania în urmă cu 3 zile este suspect de infectare cu coronavirus. Omul a ajuns aseară la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Bistrița-Năsăud, în urgență acuzând o stare de rău, cu simptomatologie respiratorie și digestivă și a fost internat cu suspiciune de infectare cu coronavirus.

A făcut escală în Milano, în zona roșie

Potrivit  Spitalului Județean de Urgență Bistrița, bărbatului de 33 de ani, căruia i s-au recoltat probe pentru testare  a declarat că s-a întors din Spania, cu escală în Milano (considerată zonă roșie a carantinei instituite în urma confirmării Coronavirusului) . Comunicatul precizează și că escala în Milano a făcut ca pacientul să se  încadreze în definiția de caz pentru infecția cu virusul COVID-19 (Coronavirus), și să-i fie recoltate probe biologice care au fost trimise Laboratorului de analize medicale din cadrul Spitalului de Boli infecțioase din Cluj-Napoca.” În prezent, pacientul este în stare bună, stabil din punct de vedere hemodinamic și respirator” anunță SJU.

”Spitalul Județean de Urgență Bistrița a luat toate măsurile necesare limitării răspândirii eventualelor cazuri de Coronavirus, prin suplimentarea personalului în cadrul Secției Boli infecțioase, izolarea spațiului din secție destinat cazurilor suspecte și asigurarea de circuite epidemiologice separate.” precizează comunicatul de presă. Potrivit unor surse Bistrița Express suspectul de coronavirus era venit de trei zile în țară.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Spitalul Judetean de Urgentă (SJU) Bistrița nu are paturi de Anestezie si Terapie Intensivă (ATI) la secția de boli infecțioase. In schimb, intre anii 2013-2016 la secția de boli infecțioase a SJU Bistrița situată pe strada Alba Iulia nr. 9, a fost construită o biserică având hramul ”Sf. Nectarie Taumaturgul”, care a fost sfințită de IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului la 30 iulie 2016.

Lasă un comentariu