Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ionuț Simionca, apel la responsabilitate către parlamentarii chemați să voteze sâmbătă Guvernul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PMP Ionuț Simionca a făcut în această dimineață un apel la responsabilitate și într-o postare făcută chiar în avionul care-l transporta la București pentru a vota învestirea Guvernului le-a cerut tuturor parlamentarilor să nu stea acasă și meargă la muncă și să voteze, în pofida rezervelor pe care le au și a temerii de contaminare, pentru că au o datorie față de țară.

Stimați colegi, fac un apel la responsabilitate și vă rog sa veniți astăzi la muncă să votați investirea guvernului! Noi trebuie să ne protejăm pentru a-i putea proteja pe cei dragi, în acest moment este o datorie de stat să dăm României un guvern.
A fi ales este o mare responsabilitate și acum suntem în clipa în care trebuie să punem interesul tuturor cetățenilor în fața propriei frici.”.

Câteva ore mai târziu, ajuns în Parlament deputatul PMP de Bistrița-Năsăud nu și-a ascuns decepția față de audierea prin telefon a miniștrilor și e faptul că liberalii lipsesc de la votul din comisie, cu excepția unui deputat.: ”Am venit în Parlament pentru a participa la audierea miniștrilor PNL și pentru a vota învestirea guvernului PNL, în contextul crizei legată de coronavirus. Constat însă că miniștrii liberali sunt audiați la telefon și că parlamentarii liberali, cu excepția unui deputat PNL, lipsesc cu desăvârșire de la aceste audieri.
Credeți că țara poate fi condusă, în vremuri de răscruce, de un guvern autoizolat și de un partid de guvernare care nu participă la luarea celor mai importante decizii politice? Sper că vor veni măcar la votul final” a fost reacția lui Simionca. Parlamentarii PNL, în special senatorii dar și membrii cabinetului s-au autoizolat la domiciliu după ce un senator, Virgil Ghițac, depistat infestat cu coronavirus apucase să participe la mai multe ședințe înainte de depistare.

Audierile miniștrilor propuși pentru Cabinetul Orban 3 au avut loc dimineața  prin videoconferință, miniștrii find în autoizolare, cu excepția lui Bogdan Aurescu, Victor Costache și Cătălin Predoiu. Șapte miniștri au primit aviz negativ.. Votul final se  da într-o cameră special amenajată și nu în sala de plen.

Share.

About Author

Lasă un comentariu